Baby-t valóban senki sem ültetheti a sarokba: 33 év után folytatódhat a Dirty Dancing

Több mint 3 évtized telt el azóta, hogy a Dirty Dancing zárójelenete több millió ember szemébe csalt könnyeket. Valószínűleg még a hardcore rajongók sem hittek abban, hogy ennyi idő után folytatódhat az eredeti történet. Pedig minden jel erre utal.

A Deadline értesülései szerint Jennifer Grey éppen legújabb titkos projektjén dolgozik, amely jelenleg cím nélkül került az előkészítési fázisba, de máris szárnyra kaptak a pletykák, hogy a produkció szorosan kapcsolódik az 1987-ben bemutatott Dirty Dancing történetéhez. Azt biztosan tudjuk, hogy a Lionsgate új táncos filmjének cselekmény a ’90-es években játszódik majd, illetve az sem titok, hogy Jennifer Grey szereplőként és producerként is részt vesz a forgatásokon. A Lionsgate filmstúdió rendelkezik a Dirty Dancing disztribúciós jogaival is, ezért a rajongók nem alaptalanul reménykednek abban, hogy a kultfilm valamilyen módon kapcsolódhat az új produkcióhoz.

A Dirty Dancing sikeréről sokat elárul, hogy 218 milliós bevételt hozott, illetve a a legjobb filmzenének járó Oscar- és egy Golden Globe-díjat is bezsebelt az (I’ve Had) The Time of My Life című dalért. A Golden Globe-on a legjobb film kategóriában is jó eséllyel pályázott az elismerésre és a főszereplők is bekerültek a legjobb színész/színésznő jelöltjei közé. A Dirty Dancing volt az első olyan film, amelynek DVD-je több mint egymillió példányban kelt el, illetve a filmzenét tartalmazó CD eladásaiért dupla platinalemezt kapott. A film több generáció kedvencévé vált, és meghozta az áttörést a Frances „Baby” Housemant alakító Jennifer Grey-nek, illetve a jóképű tánctanárt, Johnny Castle-t játszó Patrick Swayze-nek. 

A színésznő az elmúlt években sem unatkozott, többek között a Nemegyütt című filmdrámában is szerepelt Jamie Dornan oldalán, illetve a Grace klinika és a The Conners egy-egy epizódjában is láthattuk vendégszereplőként. Grey korábban többször is azt nyilatkozta, ha folytatódna a film története, ő akkor sem vállalná el Baby szerepét. Eddig úgy tűnt, tartja magát az elhatározáshoz, hiszen a 2004-ben bemutatott Dirty Dancing 2 (Dirty DancingHavana Nights) nélküle készült el. A második rész – amely nem kapcsolódott az eredeti történethez – egyébként jóval kisebb sikert aratott annak ellenére, hogy Swayze is feltűnt egy-egy jelenet erejéig.

Úgy tűnik, Grey-t 33 év után sikerült meggyőzni és még egyszer magára húzza a tánccipőket. Továbbá annak is örülhetünk, hogy az új moziban akár az ikonikus emelős jelenetnek helyet adó virginiai Mountain Lake is visszatérhet a filmvászonra, hiszen a tó 12 év után újra megtelt vízzel. Patrick Swayze viszont biztosan mindannyiunknak hiányozni fog a filmből – a színész sokáig küzdött a hasnyálmirigy rákkal, és 2009-ben végleg el kellett búcsúznunk tőle.

Forrás: Deadline
Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: