18 lépésből álló társkeresős bakancslista szingliknek

18 tippet gyűjtöttünk össze, ami segíthet felpezsdíteni a szerelmi életed az elkövetkező hónapokban.

Itt az idő, hogy kézbe vedd az irányítást, és kimozdulj a komfortzónádból. Ebben segít ez a társkereső-bakancslista, amelynek minden pontját érdemes megfogadni!

1. Frissítsd a profilod a társkereső appokon

Győződj meg arról, hogy a profilodon nincsenek évekkel ezelőtti fotók és elavult információk. Töröld a felesleges képeket, tölts fel helyettük újakat, és írj egy frappáns bemutatkozást, amivel kitűnhetsz a tömegből. Miért fontos ez? Az OkCupid társkereső alkalmazás legújabb felmérései szerint azok, akik a teljes profiljukat kitöltik 200 százalékkal többször állnak párba, mint akik csak képeket töltenek fel magukról.

2. Adj esélyt a Zoom-randiknak

Ha még nem próbáltál Zoom-on vagy FaceTime-on keresztül „találkozni” valakivel, akkor itt a remek alkalom, hogy a digitális térbe szervezzétek az első randit. Először talán furcsa lesz arra várni, hogy egy ismeretlen arc felbukkanjon a képernyőn, de a kezdeti aggodalom gyorsan elillan, ha elkezdődik a beszélgetés. Ha így is megtaláljátok a közös hangot, akkor biztos, hogy az első személyes találkozón nem lesznek kellemetlen csendben-ülős-nem-tudjuk-mit-kérdezős pillanatok. A másik előnye? Elég deréktől felfelé kicsípned magad.

3. Szervezz szabadtéri programokat

Természetesen a személyes találkozókról sem kell lemondanod, csupán a klasszikus randi helyszínekről kell lemondanod. Találkozhattok egy parkban, sétálhattok vagy kerékpározhattok egyet, de egy túrázás vagy egy közös szabadtéri edzés is bekerülhet az ötlettárba.

4. Ne félj „nem randi” randira hívni valakit

Ha valakivel csak nemrég kezdtél el ismerkedni, akkor nem kell feltétlenül a hagyományos programokban gondolkodnod. Főleg most, hogy a lehetőségek száma korlátozott. Ha valahol elintéznivalód akad, nyugodtan megkérdezheted, van-e kedve elkísérni. Persze csak akkor, ha nem kell órák hosszat várnia rád. De egy kutyasétáltatásra, bevásárlásra vagy közös edzésre is meginvitálhatod.

5. Próbálj meg minél több üzenetre 5 percen belül válaszolni

Lehetetlen minden üzenetre azonnal reagálni, és ezt nem is várja el tőled senki. De ha te is hajlamos vagy megfeledkezni a válaszadásról, akkor érdemes egy-egy olyan napot beiktatni, amikor egy kis időt a másikra szánsz. A legjobb egy szabadnap, amikor nincs sok teendőd. Ilyenkor akár te is felkereshetsz másokat, és bebizonyíthatod, hogy nem kell mindig órákat várniuk a válaszodra.

6. Legyél nyitottabb a távkapcsolatokra

2020 alátámasztotta, hogy a modern kor technikai vívmányainak köszönhetően a távkapcsolatok sokkal könnyebben fenntarthatók, mint 5-10 évvel ezelőtt. Ne hagyd, hogy néhány száz (vagy ezer) kilométer megakadályozzon abban, hogy valakit közelebbről megismerj. 

7. Ismerkedj meg valakivel, aki nem az eseted

Biztosan neked is van zsánered, aki azonnal megdobbantja a szíved. De ne zárkózz el másoktól, ki tudja, lehet, hogy a zsánered szöges ellentétével is jól működik köztetek a kémia. Idén lépj ki a komfortzónádból, és egy kicsit kezeld lazábban a társkeresést. Adj azoknak is esélyt, akikkel normális esetben nem állnál le beszélgetni – a külsejük, a koruk vagy a személyiségük végett. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy olyasvalakivel kell randiznod, aki taszít. Inkább csak egy kis változatosságra érdemes törekedned. Mi a legrosszabb, ami történhet?

8. Legyél csöpögősen romantikus

Ha egyébként is rajongsz a romantikáért, akkor néha nyugodtan ess túlzásba és szervezz mézes-mázas programokat. Hívd meg a kiszemelted egy gyertyafényes vacsorára, rendezz főzőversenyt vagy borozás közben próbáljatok ki valamilyen kreatív hobbit. Amennyiben nem tudtok találkozni, piknikezzetek egyet Zoom-on keresztül, vagy olvassatok fel egymásnak verseket. Ha nem vagy a romantikus programok nagy rajongója, akkor is érdemes valamelyiket kipróbálni.

9. Menj el több második randira

Ha rettenetesen ért véget az első találkozó vagy halálra untad magad, akkor valóban nem érdemes erőltetni a második randit. De sok esetben nem erről van szó. Lehet, hogy nem életed legjobb estéjét töltötted a randipartnereddel, de az elmúlt egy év eseményeit figyelembe véve, teljesen normális, ha nem sikerült felszabadultan beszélgetnetek. Ezért most még fontosabb, hogy ne add fel egy alkalom után. A második találkozóra már sokkal nyugodtabban érkeztek és könnyebben kialakul egy kötetlen beszélgetés.

10. Kezdeményezz többet

Gyakran hajlamosak vagyunk arra várni, hogy a másik fél megtegye az első vagy a következő lépést. Pedig nincs kőbe vésett szabály arra, hogy melyik félnek kell először felkeresnie a másikat vagy megszervezni a következő programot. Ha valaki szimpatikus, akkor vedd a kezedbe az irányítást és nyugodtan írj neki egy üzenetet.

11. Ha szükséges, lépj tovább

Amikor többet kezdeményezel, akkor sokkal hamarabb kiderülhet az is, valójában mennyire érdeklődik irántad a másik fél. Ha észreveszed, hogy egyoldalúvá válik a beszélgetés, és ő sosem kérdez tőled semmit, nem szervez programokat, akkor lépj tovább. Ezzel időd és energiát takarítasz meg magadnak.

12. Beszélgess idegenekkel

Miért ne üthetnéd el az időt miközben a posta előtt, az üzletben vagy a közértben kígyózó hosszú sorban állsz egy kis beszélgetéssel? Ugyanilyen könnyen beszélgetésbe elegyedhetsz – természetesen a járványügyi előírásokat betartva –kutyasétáltatás vagy szabadtéri edzés közben. Sosem tudhatod, hogy mikor futsz bele a lelki társadba. De az sem árthat, ha „csak” új barátokra teszel szert.

13. Küldj ajándékot a randipartnerednek

Ha úgy érzed, alakulóban van köztetek valami és már több randitok is jól sikerült, akkor lepd meg egy kis ajándékkal. Küldj neki virágot (bizony, vannak férfiak akik szeretik) vagy rendelj neki valamit a kedvenc étterméből. Akár azt is megbeszélhetitek, hogy mindketten álljátok a másik vacsoráját, de nem áruljátok el, milyen fogással érkezik a futár. Ha pedig egy videóbeszélgetés közben fogyasztjátok el, akkor már ki is pipálhattatok egy újabb randit.

14. Fejezd be a füllentést

Mindenkivel előfordul, hogy egy-egy ártatlan kis hazugság elhagyja a száját. Idén próbálj meg valóban hűnek maradni magadhoz. Ha valami nem tetszik, nem értesz egyet a másikkal, akkor ne állítsd az ellenkezőjét. Így biztosan nem futsz majd felesleges köröket, és magadat sem csapod be.

15. Tarts szünetet

Nincs azzal semmi gond, ha azt érzed, nem vágysz társaságra. Ha semmi komoly nincs kialakulóban, akkor töröld le a társkereső appokat és koncentrálj egy kicsit a saját mentális jólétedre.

16. Ismerd meg a saját szeretetnyelved

Gary Chapman szerint 5 különböző szeretetnyelv létezik: vannak, akik elismerő szavakra, mások minőségi időre vágynak. De olyanok is akadnak, akik az ajándékozásban, az érintésekben vagy a szívességekben mérik a törődést. Ha tisztában vagy azzal, te melyik csoportba tartozol, az hatalmas segítséget nyújt a párkeresés során is. Ha nem tudod, melyik csoportba tarozol, derítsd ki ebből a tesztből.

17. Vegyél részt egy online villámrandin

A villámrandi-események az elmúlt években újra divatba jöttek, de a hagyományos lebonyolítás most nem jöhet szóba. A korlátozások miatt a társkeresés ezen fajtája is az online térbe költözik, de ettől még ugyanolyan izgalmas élményben lehet részed.

18. Turbózd fel az önbizalmad

Mielőtt felnyitod a laptopod és bekapcsolod a webkamerád vess egy utolsó pillantást magadra a tükörben. Mondj el néhány motiváló mondatot magadnak, például „ma nagyon jól nézek ki” vagy „biztosan remek lesz a randi xy-nal”. Ezzel csökkentheted a beszélgetés előtti izgalmat és magabiztosabban vágsz bele az online találkozóba.

Nyitókép: Luis Alvarez/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: