Banksy legújabb alkotásán az egészségügyi dolgozókat szuperhősként ábrázolta

A titokzatos graffitiművész újabb különleges alkotással rukkolt elő, de ezúttal nem a falra festette munkáját, a southamptoni kórház C szintjén „állították ki” az egy négyzetméteres festményt.

A ‚‚rejtőzködő” graffitiművész saját Instagram-oldalán már korábban megmutatta, hogy mivel tölti az idejét a karantén alatt, de néhány órával ezelőtt néhány újabb fotót tett közzé. A legutóbbi, egészen különleges és fontos mondanivalóval bíró alkotásáról posztolt, amelyen az egészségügyi dolgozókat szuperhősként ábrázolta. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

. . Game Changer

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,


A Game Changer névre keresztelt majdnem teljesen monokróm alkotáson egy kisfiú látható, ahogy éppen a kedvenc akcióhősével játszik. De ezúttal nem egy Batman vagy Pókember figurával – ezek egy szemetesben szomorkodnak a fiú mellett -, a gyerek egy ápolót tart a kezében. A brit művész a képet a nap mint nap az emberi életekért küzdő brit NHS (Nemzeti Egészségügyi Szervezet) dolgozóinak ajánlotta fel. Az eredetileg egy négyzetméteres festményt Southampton Központi Kórházának C szintjén helyezték el és itt marad egészen őszig, amíg a koronavírus-járvány le nem csendesedik. Ezután aukcióra bocsájtják, és a művész a befolyt összeget a brit egészségügyi civil szervezeteknek adományozza. A nem mindennapi alkotás mellé még egy üzenetet is küldött:

„Köszi mindenkinek azért, amit csináltok. Remélem, ez egy kicsi felüdülést hoz majd a mindennapjaitokba, még akkor is, ha csak fekete és fehér.”

A kórház vezetősége elmondta, hogy mekkora megtiszteltetés számukra a tény, hogy Banksy az ő intézményüket választotta. Illetve azt is hozzátették, hogy kétségtelenül hatalmas erkölcsi megerősítést jelent ez az alkotás majd az intézmény dolgozóinak.

Forrás: dailymail.co.uk
Nyitókép: @banksy/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: