Barack Obama, a stílusikon: a legtrendibb politikus gardróbjában a Nike cipő és a cowboy kalap is megfér

A Columbia Egyetemet és a Harvardot is megjárta mielőtt elfoglalta az Egyesült Államok első számú emberének szánt széket. Nyolc hivatalban töltött éve alatt Barack Obama több millió ember szívébe lopta be magát, többek között lehengerlő stílusával.

Barack Obama több fronton is történelmet írt. Ezek közül természetesen a legjelentősebb, hogy ő lett az Amerikai Egyesült Államok első afroamerikai elnöke. Ezen felül népszerűségi mutatója is rekordokat döntögetett, de nemcsak a „valaha élt legnépszerűbb államfő” címet, hanem az „a legjobban öltözött politikus” képzeletbeli díjat is kiérdemelte. Mindenféle túlzás nélkül ki merjük jelenteni, hogy utódja, Donald Trump a stílusérzék terén sem érhet a nyomába. Barack Obama ma ünnepli 61. születésnapját, a jeles nap alkalmából pedig összegyűjtöttük az exelnök legstílusosabb pillanatait. Kapaszkodj meg, mert van belőlük bőven!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barack Obama (@barackobama) által megosztott bejegyzés

Egyszer lezser, másszor dzsentlmen

„Ő viselt egyáltalán a fekete öltönyön kívül mást?” – szegezték nekem a kérdést, amikor kijelentettem, hogy én bizony Obamáról, mint stílusikonról szeretnék írni. Gyorsan előkaptam a telefonom és a Harvardos évek alatt készült képekkel nyitottam a sort. Tinédzserként és a húszas éveiben például rajongott a kigombolt kockás ingekért, a bőrből készült bomberdzsekikért, illetve védjegyévé vált a fekete garbó, plusz a farmer is. Ráadásul a fiatal Obama még modellként is szerencsét próbált, de végül inkább a tanulmányaira koncentrált. És milyen jól tette…

Elnöki kinevezése után jóval szigorúbb öltözködési protokollt kellett követnie, legalábbis a hivatalos eseményeken. De neki ez sem okozott problémát. Ha a jól öltözött politikusokról beszélünk, akkor be kell látnunk, Kennedy a stílusával elég magasra tette azt a bizonyos lécet. Azóta jó pár év eltelt, és elég sokat kellett várnia a nagyközönségnek arra, hogy újra egy igazán jól öltözött államfőt lásson. És akkor jött Obama. Ő mindig a tökéletes szabást választotta, de nem riadt meg a színektől, a rózsaszín ingtől, a tan suit-tól (=bézs öltöny) és a tetőtől talpig kék szettektől sem. Arról nem is beszélve, hogy hosszú szövetkabát gyűjteményéből még mi is elfogadnánk egy-két darabot!

Barack Obama, ha szabadnapos

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barack Obama (@barackobama) által megosztott bejegyzés

De szabadidejében már egy sokkal lazább stílus jellemezte a megjelenését: farmernadrágban és cowboy kalapban is többször lencsevégre kapták, a sporteseményekre pedig szívesen választott melegítő felsőt, baseball sapkát, valamint bőr- vagy bomberdzsekit. Abban mindenki egyetért, hogy öltözékének legfontosabb kiegészítője mégis a széles mosolya, hiszen ez a legdrágább karóránál vagy napszemüvegnél is többet ad egy-egy outfitjéhez.
Nyitókép: Anadolu Agency/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: