Minden, amit a Sally Rooney Baráti beszélgetések című könyvéből készülő sorozatról tudni lehet

A Normális emberek szerzője ezúttal is aktívan kiveszi részét regényének feldolgozásából, ugyanis forgatókönyvíróként és executive producerként is csatlakozik a stábhoz.

Kétség sem férhet hozzá, hogy 2020 egyik legjobb sorozata a Normális emberek volt, amely Sally Rooney azonos című regénye alapján készült. A 12 részes miniszériának hála a főszereplő párt alakító Paul Mescal és Daisy Edgar-Jones nevét világszerte megismerték és felfedezték: míg Connell megformálóját Emmy‑díjra jelölték a játékáért, addig a Marianne-t életre keltő színésznő szinte azonnal szerepet kapott egy másik bestseller, Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek című művének adaptációjában. És bár rajongók milliói könyörögnek egy újabb évadért, a sorozat alkotói jelenleg egy teljesen más projekten dolgoznak – vagy talán mégsem?

21. Század Kiadó, 3890 Ft

A jó hír az, hogy a készítők megint egy Sally Rooney könyvet fognak feldolgozni: az írónő vérbeli rajongói már jól tudják, hogy ez a mű valójában az írónő debütáló regénye. A Baráti beszélgetések 2017 nyarán jelent meg, magyarul is olvasható a 21. Század Kiadó gondozásában, így érdemes máris felkészülnöd a történetből. A könyv középpontjában egy írói ambíciókkal rendelkező 21 éves egyetemista, Frances áll, aki éppen egy spoken-word estén lép fel exbarátnőjével és legjobb barátjával, Bobbival, amikor megismerkednek egy fotóssal, Melissával aki elhívja őket vendégségbe. Francest pedig teljesen magával ragadja a nő otthona és az elbűvölő férje, Nick is, majd flörtölni kezdenek, a kapcsolatuk pedig egyre komolyabbá válik… A Normális emberek sorozatot egyébként rengetegen méltatták amiatt, mennyire életszerűek és hihetőek voltak Marianne és Connell szexjelenetei, így előfordulhat, hogy ezúttal is Ita O’Brient kérik majd fel intimitás-koordinátornak.

21. Század Kiadó, 3990 Ft

Bár egyelőre nem megerősített tény, de szinte borítékolható, hogy Sally Rooney ismét csatlakozik a forgatókönyvírók csapatához, ahogyan azt a Normális emberek esetében is tette – hiszen az első hat epizód esetén ő is kivette a részét a munkából. Az viszont máris biztos, hogy a Baráti beszélgetések egyik executive producere lesz. Sally mellett a Normális emberek másik forgatókönyvírója, Alice Birch is visszatér és a rendezői székbe megint Lenny Abrahamson ül majd.

„Nagyon szeretem a Baráti beszélgetéseket, a mélységét, a humorát, a frissességét és megtiszteltetésnek tartom, hogy a részese lehetek a megfilmesítésének” – mondta a direktor. „A Normális emberek elkészítése egyedülállóan élvezetes volt, izgatottan várom, hogy ugyanazzal a briliáns csapattal dolgozhassak a Baráti beszélgetéseken” – tette hozzá. Bár arról egyelőre semmilyen információnk nincs, hogy mikorra várható a sorozat érkezése – vagy hogy kik fogják alakítani a főszerepeket, abban teljesen biztosak vagyunk, hogy ez a széria megéri a várakozást.

Forrás: PopSugar
Nyitókép: 21. Század Kiadó, IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: