Kiderült, kik alakítják a főszerepeket Sally Rooney Baráti beszélgetések című könyvéből készülő sorozatában

A 12 részes szériát 2021-ben forgatják Dublinban, továbbá Belfastban, és várhatóan jövőre be is mutathatják. Az írónő pedig már alig várja, hogy lássa, hogyan viszik vászonra a történetet!

Sally Rooney rajongók figyelem! Jó hírünk van, ugyanis végre nyilvánosságra került, kik fogják alakítani az írónő „Baráti beszélgetések” című könyvéből készülő sorozat négy főszereplőjét. A szerző debütáló műve két egyetemista barát (akik korábban együtt is jártak), Frances és Bobbi fellépésével kezdődik egy spoken-word estén. A lányok itt ismerik meg a náluk idősebb Melissát, aki meghívja őket az otthonába. A látogatás, azaz pontosabban Melissa férje, Nick teljesen felforgatja Frances életét és a kibontakozó viszonyuk miatt eltávolodik Bobbitól is. Ráadásul a titkos kapcsolata miatt a múltbéli sebei is egyre inkább felszínre törnek. Őt Alison Oliver fogja életre kelteni a vásznon, legjobb barátnőjét, Bobbit pedig Sasha Lane. Melissa karakterét Jemima Kirke játssza majd el, de a legismerősebben talán a Nicket alakító színész neve csenghet számodra, aki nem más, mint Taylor Swift barátja (vőlegénye?), Joe Alwyn. (A képekért pörgesd végig a Hulu galériáját!)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hulu (@hulu) által megosztott bejegyzés

Bár a Baráti beszélgetések 12 epizódját gyakorlatilag ugyanaz a stáb forgatja, mint a Sally Rooney második regénye alapján készült sorozatot, az alkotóknak egyáltalán nincs egyszerű dolguk. A Normális emberek című miniszériával ugyanis nagyon magasra tették fel a lécet: több Emmy és Golden Globe-jelölést is bezsebeltek vele.

„Biztos vagyok benne, hogy újszerű és izgalmas megoldásokat fogunk találni arra, hogy megfilmesítsük a könyv dinamikáját. Alig várom, hogy végigkövethessem a folyamat alakulását” – nyilatkozta az írónő 2020 februárjában, amikor a BBC bejelentette a Baráti beszélgetések adaptációjának hírét. A sorozat egyik rendezője, Lenny Abrahamson pedig alig várja, hogy elkezdhessék a munkát. „Izgatott vagyok amiatt, hogy négy ilyen kiváló színésszel vihetjük vászonra Sally briliáns regényét” – mondta a direktor. A forgatást még 2021-ben elkezdik, a jeleneteket Dublinban és Belfastban rögzítik majd. A premierről azonban egyelőre nincs pontos információ, mindössze annyit lehet tudni, hogy 2022-ben már szeretnék bemutatni a szériát. Szóval addig bőven van időd (újra) elolvasni a kötetet!

21. Század Kiadó, 3990 Ft

A Sally Rooney-fanok örömét ezek után már csak egyetlen dolog árnyékolhatja be: a Baráti beszélgetések munkálatainak beindulása mellett szinte kizárt, hogy az alkotók a Normális emberek második évadán gondolkodjanak. Az executive producer, Ed Guiney egy interjújában elárulta, most kizárólag az új sorozatra fókuszálnak, de talán, ha azt lezárták, még visszatérnek Connell és Marianne szerelméhez. (*fingers crossed* – a szerk.)

Forrás: ELLE
Nyitókép: Amy Sussman/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: