Barátság extrákkal: túléli a kapcsolatotok, ha a szex is bekerül a képletbe?

Nem olyan egyszerű, mint a filmekben.

Míg a romkomokban mindig életre szóló szerelem alakul ki a barátok egyéjszakás kalandjaiból, addig a valóságban a happy end egyáltalán nem garantált – sőt, akár véget is vethet a barátságotoknak. Ám még ha nem is teszi tönkre a kapcsolatotokat, a dinamikátok mindenképpen meg fog változni: a kérdés az, hogy milyen irányba? Erre pedig csak úgy jöhetsz rá, ha mindketten őszintén elmondjátok a másiknak, hogyan érzitek magatokat ebben az új helyzetben.

A Nagy Ő nyomában?

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy egy jó barátság és egy szerelmi kapcsolat között a határt az intimitással lehet meghúzni. Persze könnyen előfordulhat, hogy átlépitek ezt a képzeletbeli vonalat, ekkor nyíltan meg kell beszélnetek, mit jelentett számotokra a szex: ugyanis legyünk őszinték, egy ilyen helyzetben kevés ember nem gondolkozik el azon, hogy az Igazi talán végig ott volt az orra előtt. De csak azért, mert lefeküdtetek egymással, nem feltétlenül kell többet képzelnetek mögé, mint pillanatnyi kölcsönös szexuális vonzalmat, ami a kettőtök közötti erős kötődésen alapult.

Vedd a kalandot nagyító alá!

Ha mindketten egyetértetek abban, hogy ez csak egy alkalmi összebújás volt, akkor folytathatjátok tovább barátokként. Viszont, ha egyikőtök úgy érzi, hogy többet jelentett neki futó kalandnál, akkor már teljesen új játékszabályokat kell felállítanotok! A szakemberek szerint nagyon fontos beismerni, ha többet érzünk a barátunk iránt, mert ez az első lépés ahhoz, hogy visszaállhasson a régi egyensúly, feltéve, ha rendbe akarjátok hozni. Ilyenkor érdemes egy kis szünetet tartanotok a kapcsolatotokban, mert a távolság segít feldolgozni az érzéseket. Azt sem árt letisztázni, hogy szeretnétek-e, hogy a szünet alatt is beszéljetek egymással, vagy majd jelentkeztek, ha készen álltok a barátságotok folytatására? A szabályokra akkor is szükség van, ha úgy döntöttetek, kipróbáljátok, hogyan működne nálatok a barátság extrákkal. Legyél nagyon őszinte magaddal, és gondold végig, mik azok a feltételek, amikkel működhet számodra ez a felállás. Például: zavarna, ha a haverod közben mással is lefeküdne? Készítsd el a pro és kontra listádat, különben az „extrák” könnyedén veszélybe sodorhatják a barátságotokat!

Örök barátság vs. végső búcsú

Több irányba is haladhat a barátságotok, miután a szex bekerült a képletbe: de a szakemberek azt mondják, minden kapcsolat helyrehozható, ha tiszteletben tartjátok a másik határait: például, ha nem szeretnél semmi komolyat a haverodtól, bármennyire is jól esik az udvarlása, nem játszhatsz az érzéseivel! Ha nem ugyanazt keresitek a másikban, gondoljátok át, mi az, amit el tudtok fogadni a másik kedvéért. Ha megvan a válasz erre a kérdésre, akkor tudni fogjátok, van-e jövője a barátságnak.

Forrás: Elite Daily
Nyitókép: PeopleImages/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: