Bárhol rád találhat a szerelem! 3 hihetetlen, de igaz ismerkedési történet

Várakozás a buszmegállóban, közlekedési baleset, készülődés az esküvőre... A szerelem sokszor a legváratlanabb pillanatokban érkezik, amikor egyáltalán nem is számítunk rá.

Mint tudjuk, az élet a legnagyobb forgatókönyvíró, és azt is, hogy a szerelemre nem igazán lehet felkészülni.  Van, hogy villámcsapásként érkezik, de az is gyakori, hogy lassan, de biztosan alakul ki egy olyan vonzalom, ami elől nincs menekvés. A filmekben sokszor láthatunk hihetetlen love sztorikat, de bizony az élet is tud produkálni meglepő fordulatokat.

Az alábbiakban – a nevek megváltoztatásával – 3 elképesztő, de igaz ismerkedési történetet osztunk meg veletek:

Amikor a pasi valóban levesz a lábadról…

kerékpár app
Fotó: Westend61 / Getty Images

Balázs éveken át biciklis futárként dolgozott az egyetem mellett. Állandó rohanásban volt, emiatt sokszor nem volt tekintettel a közlekedési lámpákra. Azaz az elsőbbségadás nem volt az erőssége. Egy szürke, ködös reggelen, a Mechwart ligetnél kivételesen pont zöld volt a lámpa, tehát szabályosan tért volna le a körútra, de mégsem így történt, mert Móni lelépett eléje. Aki épp az érkező buszról szállt le, és úgy érezte, ha azonnal átfut, akkor pont eléri a villamost. Ehelyett óriási üvöltéssel vágódott el, és hangosan szitkozódva, a felmenőit emlegetve küldte el a futárt melegebb éghajlatra. Balázs megijedt, Móni pedig esküdözött, hogy szerinte nincs nagy baj, ne hívjanak mentőt, de végül abba beleegyezett, hogy egy autóval éppen arra járó ismerőse elvigye a közeli kórházba. Balázs az eset után végig mellette maradt, bár már régen elkésett, de akkor sem bírt mozdulni, amikor Mónit már elvitték az orvoshoz.

Végül összeszedte magát, lezárta a bringát és elsétált a rendelőig. Útközben vett egy virágcsokrot, a betegirányítótól kiderítette, hogy éppen hol van a házban Móni, és bátortalanul, de felment bocsánatot kérni. Móni nagyra értékelte a gesztust, különösen amiatt, hogy pontosan tudta, hogy ő hibázott. A rendelőben sokan voltak, így bőven lett volna idejük beszélgetni, de ezt egyikük sem érezte szerencsésnek, ezért telefonszámot cseréltek. Balázs már este hívta Mónit, és örömmel nyugtázta, hogy nincs nagy baj, „csak” a bokája rándult meg, pár napos pihenést javasolt az orvos. Az ütközés után egy héttel volt az első randijuk, hét hónappal később pedig összeköltöztek. Ennek már sok éve, azóta is együtt vannak, és három tündéri gyermek boldog szülei.

Kinek a pap…

esküvő
Fotó: Jeremy Wong Weddings / Unsplash

Éva és Karesz kapcsolatuk harmadik évfordulóján döntötték el, hogy összekötik az életüket. Nem volt ez eget rengető szerelem, régóta ismerték már egymást, a családjaik is jóban voltak és egyre többet kérdezték őket az esküvőről. Így számukra is ez tűnt a következő, logikus lépésnek. Mivel mindketten erősen vallásosak, természetes volt, hogy egyházi esküvőjük is lesz. Jegyesoktatásra is jártak, majd szépen rendben lezajlott az esküvő és utána a nászút is. Karesszal az esküvő után egy évvel futottam össze, és már messziről láttam rajta, hogy nincs jól. Hosszasan beszélgettünk mindenféléről és csak nagyon nehezen, könnyeit nyelve tudta elmesélni, hogy elváltak. Hiába telt el több mint egy év, nem tudta kiheverni a csalódást. Éva ugyanis azzal a pappal esett szerelembe, akihez jegyesoktatásra jártak. Azt mondta Karesznek, hogy olyan vonzalmat érzett iránta, amit még soha senkiért korábban. Hogy miképp jutott ez az Atya tudomására, és ki tette meg az első lépést, az máig sem derült ki, de egy biztos, hogy kölcsönös volt. A pap ugyanis kilépett az egyház kötelékéből, feleségül vette Évát, és hogy senki ne vegye a szájára őket, el is költöztek az országból.

A buszmegállótól a templomig

randevú beszélgetés pár férfi nő ismerkedés megálló busz barát
Fotó: FatCamera / Getty Images

Erika és Vince minden reggel az iskolabusz megállójában találkoztak, ahova mindketten a gyermekeiket kísérték. Sokáig még egymás keresztnevét sem tudták, csak hogy ki, melyik gyerekhez tartozik. A gyerekek lelkesen rohangáltak, amíg a buszra vártak, ők pedig egyszer csak beszélgetni kezdtek. Semmi komolyról, és természetesen hátsó szándék nélkül, inkább csak azért, hogy az időt elüssék. Aztán amikor a busz megjött, elváltak a gyerekektől és mindenki ment a maga dolgára. Mivel mindketten házasságban éltek, fel sem merült, hogy ebből bármi is lehetne, de egy idő után mindketten úgy érezték, hogy egyre fontosabbak ezek a reggeli „szeánszok”. Hogy jóval több ez már mindkettőjük számára a szülői támogatásnál, az akkor lett nyilvánvaló, amikor a téli szünet egyik napján is összefutottak. Ott, gyerekek nélkül. Nem beszélték meg, de valamiért mindketten úgy szervezték a reggelt, hogy útba essen a buszmegálló. Mint kiderült, Vince néha hétvégén is elment a környék fele, de azon a szerdai napon Erika is arra kanyarodott. Ott álltak ketten, kissé sután és azt érezték, hogy valami visszavonhatatlanul megváltozott.

Megbeszélték, hogy nem keresik többet egymást és Erikáék az ünnepek után másik buszmegállóba mennek. De január első tanítási napján mégis mind a négyen ott álltak. Erika akkor már tudta, hogy egy buszmegállónyi távolság nem tud gátat szabni az érzéseinek. Pár hónapot adtak maguknak, ha az újdonság varázsán túl is fontosak egymásnak, akkor átbeszélik a dolgokat. Bár nem ment minden zökkenőmentesen, és mindkét oldalon voltak otthon hatalmas balhék, nyaralni már közösen mentek. Közös döntés alapján Vince lánya iskolát váltott a következő tanévtől, a téli szünetben pedig összeházasodtak.

Nyitókép: Cultura RM Exclusive/Spark Photographic / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)