Hihetetlen látványt nyújt a befagyott Niagara-vízesés

A elképesztően hideg időjárás miatt részben befagyott a Kanada és az Egyesült Államok határán található Niagara-vízesés, és a környék egy téli álomvilággá alakult.

Extrém hideg időjárás uralkodik Amerikai északi részein, és a fagypont alatti hőmérséklet hatására teljesen új arcát mutatja a világ egyik leglátogatottabb természeti csodája. A Niagara és környéke egy téli álomvilággá változott: a vízzuhatag alján és a folyó partján hatalmas jégtömbök képződtek, látványuk szürreális élményt nyújt. Aggodalomra viszont semmi ok, ugyanis ez a különleges jelenség meglehetősen gyakori a fagyos téli hónapokban.

A történelem során csak egyszer, 1848-ban március utolsó napjaiban volt példa arra, hogy a vízesés teljesen megdermedt. Részlegesen viszont szinte minden évben befagy a Niagara. Az sem ritka, hogy a vízesés tövében jéghidak alakulnak ki, amelyek összekötik az Egyesült Államokat és Kanadát. Ezeken régen még sétálgatni is lehetett, de a biztonsági intézkedések miatt ma már csak a kijelölt helyeken tartózkodhatnak a látogatók. Az elmúlt napokban nemcsak turisták, hanem még a közelben élők is megcsodálták a jeges Niagara-vízesést. A szerencsések azt is láthatták, ahogyan a víz és a jég találkozásakor képződő pára megtöri a napsugarakat és gyönyörű szivárványt hoz létre. Mi személyesen nem látogathatjuk meg, de a következő képek talán kárpótolják ezt. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Petaouchnok (@petaouchnok) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@travelomatic1 által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Life • Art • Places (@fanow) által megosztott bejegyzés


Forrás: Insider
Nyitókép: Josh Purc/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: