Bella Hadid is bolygóvédő lett: 600 fa ültetéséhez szükséges összeget adományozott

Szerencsére erre egyre többen, köztük ismert emberek is ráébredtek arra, hogy a bolygónknak segítségre van szüksége. Ezúttal a szupermodell, Bella Hadid mutatta meg, milyen, amikor egy híresség nem csak a csillogásban találja meg önmagát.

Az amerikai szupermodell belépett azoknak a hírességeknek a táborába, akik úgy döntöttek, végre tesznek valamit a bolygónk védelmében. A 23 éves modell az Instagram oldalán osztotta meg a hírt, hogy 600 fát adományoz, mégpedig azért, mert a munkájából adódóan sokat repül, az pedig köztudott, hogy a repülőgépforgalom nagyban hozzájárul az éghajlatváltozáshoz. Többek között, mert a repülőgép rengeteg szén-dioxidot juttat a légkörbe. Hogy egy példával is éljünk, egyetlen New York-London út során 1 tonna szén-dioxid kibocsátással kell számolnunk, személyenként. 

„600 fát szeretnék adományozni, azaz 20 darabot minden egyes repülőút után, amit az elmúlt 3 hónapban megtettem, sőt az a tervem, hogy év végéig folytatom az adakozást.– fejtette ki a szupermodell szerdán az Instagram oldalán. A globális felmelegedés és a környezettudatossággal kapcsolatos  kérdések régóta foglalkoztatják a 23 éves szupermodellt, ezért is adományozott a OneTreePlanted szervezetnek.

Egyébként nem Bella Hadid az első híresség, aki fák ültetésével tesz a jövőért. Pár hónappal ezelőtt MrBeast híres YouTube csatornáján fogadott el egy olyan kihívást, amely szerint annyi fát ültet év végéig, amennyi feliratkozója van (20 millió). Ehhez persze követői segítségét is kérte, de több híresség is beszállt az adományozásba, mint például Elon Musk, aki 1 millió fa ültetésével vette ki a részét.

Természetesen bárki csatlakozhat a nagyszerű kihíváshoz, bármelyik szervezeten keresztül.

Hát mire várunk? Faültetésre fel!

(via)

Nyitókép: Vittorio Zunino Celotto/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: