Bemutatjuk 2024 IT girljét: így lett Sabrina Carpenter az új ikonunk

Valószínű mindenki hallott már Sabrina Carpenterről, hiszen a szőke színész-énekesnő szó szerint mindenhol ott van. De hogy hódította meg látszólag szempillantás alatt az egész világot?

Sabrina Carpenter 2023-ban üstökösként tűnt fel, azonban mostanra úgy tűnik, hogy állócsillagként hosszú ideig szolgáltat majd témát mindannyiuknak. Két évvel ezelőtt kiadta nagy sikerű Emails I Can’t Send című albumát, nem kisebb névvel indult világkörüli turnéra, mint Taylor Swift, a világmárkák versengenek érte, sőt még párválasztás terén is megütötte a főnyereményt, hiszen Hollywood egyik legmenőbb agglegényével, Barry Keoghannel randizik. És még csak huszonöt éves! Felmerülhet tehát a kérdés, hogy csinálta mindezt?

Hasonló út, de más irány

Annak ellenére, hogy mostában szinte csak zenei karrierjére koncentrál, Sabrina Carpenter ugyanúgy kezdte karrierjét, mint sok más igazi popsztár. Igen, őt is a Disney indította el a világhírnévhez vezető úton. 2013-ban vendégszereplőként mutatkozott be a The Goodwin Games szitkomban, majd a következő évben már a Riley a nagyvilágban című sorozatban csípte el az egyik főszerepet. Utóbbiban rögtön a rajongók kedvencévé vált, így egészen annak végéig, azaz 2017-ig szerepelt benne – sőt még a széria főcímdalának előadását is bevállalta. 2018-ban úgy gondolta, eljött az ideje annak, hogy filmekben is megmutassa magát. A gyűlölet, amit adtál után a A magas lány és a Más ritmusra című alkotások pedig mind a gyönyörű, fiatal színésznőre irányították a reflektorfényt. Viszont ő nem elégedett meg ennyivel!

Ennyi nem elég

Kezdeti sikerei után rögtön el is kezdte építgetni zenei karrierjét. Persze, ezen a téren sem a semmiből robbant be, hiszen első albuma, Eyes Wide Open 2015-ben jelent meg, amit az Emails I Can’t Send előtt még három követett. Carpenter viszont sokakkal ellentétben nem kísérletezett, mindvégig tudta, hogy a pop az ő pályája, és 2022-re ezt tökéletesítenie is sikerült. Az Emails I Can’t Send kiadásával az énekesnő igazán megtalálta önmagát. Az album különféle témákat dolgozott fel, a hűtlenségtől kezdve az első szerelmen át az önelfogasásig, szinte minden szerephez jutott rajta. A lemezzel olyan slágereket adott nekünk, mint a “Nonsense” és a “Feather”, mely utóbbi még a katolikus egyházzal is vitát váltott ki. Az sem meglepő, hogy Carpentert sokszor Taylor Swifttel hozzák párhuzamba, hiszen mind dalszövegei, mind vokáljai ugyanolyan szívszorítóak és magával ragadóak, mint Swifté.

Dráma dráma hátán

Persze, azt már megszokhattuk, hogy a sztárok világában gyakran egy-egy összetűzés irányítja a figyelmet valakire. Így járt Sabrina Carpenter is, viszont ő nem új rajongókat szerzett, hanem majdnem a cancel culture áldozatává vált. 2021-ben ugyanis Olivia Rodrigoval keveredett összetűzésbe. A High School Musical: A musical: A sorozat sztárja ekkor adta ki Driver’s License című dalát, mely pillanatok alatt hódította meg a slágerlistákat. A szöveg egy „srácról” szólt, aki elhagyta őt egy „szőke lány miatt”. Nos, Rodrigo rajongói szentül megvoltak győződve arról, hogy az említett fiú sorozatbéli kollégája, Joshua Bassett volt, míg a szőkeség maga Sabrina Carpenter. A fanok ezt követően nem is kímélték őt, hihetetlen gyűlölet-cunami zúdult rá, melyre Because I Liked a Boy című dalában válaszolt is. Magánélete viszont ezek után is bőven szolgáltatott témát a bulvárlapoknak. Dylan O’Briennel és Shawn Mendesszel is összeboronálták.

Ez viszont már a múlté, hiszen Sabrina Carpenter és jelenlegi pasija most éppen a sztárvilág legmenőbb párja címre pályáznak. Állítólag a Givenchy 2024-es tavaszi-nyári bemutatóján találkoztak először és kapcsolatuk elején még „titokban” randizgattak. Persze, a hírességek esetében semmi nem maradhat titokban, 2023 végén már közös képek készültek róluk, majd idén nyilvánosan is megerősítették kapcsolatukat. A Met-gálára már Barry Keoghan társaságában érkezett. A Saltburn sztárja a Coachellan és Taylor Swift Eras turnéjának több állomásán is jelenlétével támogatta szerelmét, sőt annak legújabb, Please Please Plese című dalának videóklipjének egyik főszerepét is elvállalta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rolling Stone (@rollingstone) által megosztott bejegyzés

Aki nélkül nem sikerült volna?

Vitathatatlan, hogy a világ akkor figyelt fel igazán Sabrina Carpenterre, mikor Taylor Swift zenetörténelmet író, Eras turnéjának részévé vált. Ezt márciusban ő maga is megerősítette. „A legnagyobb köszönettel Taylornak tartozom. Annyira szerencsésnek érzem magam, hogy része lehettem annak a varázslatnak, ami te és ez a turné vagytok. Soha nem volt hozzád hasonló és soha nem is lesz! Teljes szívemből szeretlek, és az idők végeztéig emlékezni fogok a „taybrina” érára” – írta az utolsó Eras Tour-fellépését követően. A két sztár egyébként azóta is ápolja a köztük kialakult barátságot, hiszen Taylor Swift párjával, Travis Kelce-vel a Coachellan is megnézte újdonsült öribarija koncertjét.

Sabrina Carpenter mint kampányarc

Tekintettel a maga mögött tudható epikus évre, várható volt, hogy Sabrina Carpenter a filmvászon és a színpad után máshol is szerepet kap majd. Erre nem is kellett sokat várni, hiszen maga Kim Kardashian kérte fel arra, hogy a Skims arca legyen. Végül is ki más szemelt volna ki magának a reality sztárból lett üzletasszony, ha nem a legújabb IT girlt-t?! Sabrina, persze, tündököl Kim márkájának szexi fehérneműjében, viszont sokan ezt a tettét is megkérdőjelezték. Hiszen, hogy dolgozhat együtt Taylor Swift barátnője annak ősellenségének ex-feleségével? Taylor Swift és Kanye West nem kis balhét prezentáltak a 2009-es MTV VMA-n, aminek persze a rapper párja, Kim is része lett. Azonban a dolognak nem lett súlyos következménye, ami azt bizonyítja, hogy Sabrina Carpenter hírnevén 2024-ben még egy ilyen, a swiftiek által erősen ellenzett lépés sem ronthat. Azóta pedig már Marc Jacobs reklámarca is ő lett.

2024 slágergyárosa

Miután áprilisban megjelent Espresso című dala minden slágerlistát meghódított és mindannyiunknak dallamtapadást okozott, Sabrina nem lassított. Hamarosan droppoló Short n’ Sweet című albumának második kislemezeként júniusban már ki is adta a Please Please Please-t. Utóbbi klipjéhez pedig, mint azt már említettük, kedves párját, Barry Keoghant kérte fel szereplőnek, így persze az elmúlt hetekben már mind azt kezdtük el dúdolni. És hol van még az év vége?

Stílusa a védjegye

Még ha eddig név szerint nem is ismertétek, valószínűleg az esztétikája alapján midannyian tudtatok hozzá arcot társítani. A 2022 júliusában megjelent Emails I Can’t Send album óta Carpenter ugyanis megjelenésével az egyik legjelegzetesebb popsztárra vált. Általában fehér, combig érő platform csizmákban és csupa csillogó ruhákban tündököl. A masnik, függönyfrufru és pasztell színek iránti rajongásával az énekesnő visszautal a 2000-es évekre (amikor ő maga még csak óvodás volt), így olyan érzést kelt, mintha épp egy rózsaszín Motorola Razr-ből lépett volna ki – és mi ezt imádjuk. Sabrina Carpenter maga a stílus! Szóval ezen a téren is érdemes rá odafigyelni!

Nyitókép: Sabrina Carpenter Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: