Beyoncé és lánya, Blue Ivy rekordokat dönthetnek a 2021-es Grammy-díjátadón

Queen B a 2021 januári gálán akár még Michael Jacksont és Santanát is lekörözheti, Jay-Z-vel közös gyermeke pedig könnyedén a zenei Oscarként elhíresült díj legfiatalabb győztesévé válhat.

November 24-én bejelentették a zenei Oscarként is emlegetett Grammy-díj 63. gálájának jelöltjeit, akik között 2021. január elsején osztják ki a szobrocskákat. Bár a 84 kategória győzteseinek nevével kapcsolatban két hónapig még csak találgathatunk, azt azonban máris tudjuk, hogy az este házigazdája ezúttal a humorista, műsorvezető és színész Trevor Noah lesz. Sőt, az indulók listájának kihirdetése után már az sem lehet kérdéses, hogy a 2021-es Grammy sztárja nem más, mint Beyoncé, ugyanis az énekesnő 9 nevezést is bezsebelhetett. Bey 2010-ben 6 szoborral távozhatott a gáláról, most viszont megdöntheti Michael Jackson és Santana rekordját is, akik 8-8 Grammyvel állnak az élen az egy este alatt legtöbbször díjazott előadók listáján.

Who run the world? Beyoncé!

Queen B a januári átadón az egyik legfontosabb kategóriában például kétszer is harcba száll, hiszen a Black Parade és a Megan Thee Stallion közreműködésével elkészített Savage is jelölt Az év lemeze díjára. A Black Parade emellett akár az év dala, a legjobb R&B előadása vagy az év legjobb R&B dala is lehet, a Savage pedig könnyedén a legjobb rapzenei előadássá vagy az év legjobb rapdalává válhat. A többek között Beyoncé által írt és rendezett Black Is Kingért a legjobb zenés film szobrocskáját viheti haza az énekesnő – ebben egyébként szereplőként is közreműködött. A Brown Skin Girl című számhoz forgatott klip a legjobb zenei videó kategóriában indul, ami már csak azért is érdekes, mivel ennek a dalnak a megírásában és előadásában Blue Ivy is segített az anyukájának. Queen B lánya már több rangos díjat is kapott a Brown Skin Girlért, most pedig mindössze 8 évesen a legfiatalabb Grammy-jelölt vált belőle. Az alma TÉNYLEG nem esik messze a fájától, igaz?

És aki a Grammy legnagyobb vesztese díját kapja…

Beyoncét Taylor Swift és Dua Lipa követi a listán, akik egyaránt 6-6 kategóriában esélyesek a győzelemre. De hatalmas megtiszteltetés érte Renée Zellwegert is, akit életében először jelöltek Grammyre, a Judy című életrajzi dráma filmzenéjéért. A Bridget Jones szerepében elhíresült sztár idén már számos szoborral gazdagabb lehetett. Judy Garland megformálásáért ő vihette haza a legjobb színésznőnek járó Oscart is. Ám míg ők négyen biztosan máris pezsgőt bontottak a bejelentés után, addig sokan akadnak olyanok, akik szerint kedvenceiket alaposan hátba szúrta a The Recording Academy, vagyis az Amerikai Hanglemez-akadémia. Miley Cyrus kishúgát, Noah-t például jelölték a legjobb új előadó díjára, miközben nővére még egyszer sem nyert Grammyt, holott több mint 10 éve aktívan dolgozik a zeneiparban. Azzal is rengetegen elégedetlenek, hogy Lady Gaga hatodik stúdiólemeze, a Chromatica csupán két pontban szerepel a Grammy-várományosok között és azok sem számítanak túlságosan rangos kategóriának. Az énekesnő például nem szerepel a legjobb album jelöltjei között és a lemezen szereplő Rain on Me (melyet Ariana Grande közreműködésével vett fel) című szám sem küzdhet meg az év legjobb dala elismerésért. De akadnak olyanok, akik még Lady Gagánál is rosszabbul jártak: Selena Gomez vagy Katy Perry neve például teljesen lemaradt a jelöltek listájáról, holott 2020-ban mindketten kihoztak egy-egy új albumot.

Forrás: E! Online/E! Online/People
Nyitókép: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: