Bicajra fel! – kerékpáros irodalmi fesztivált rendeznek Szegeden

A kortárs művészeteket és a fenntartható közlekedést népszerűsítő, mozgó irodalmi fesztivált rendeznek csütörtöktől Szegeden.

Idén újra megrendezésre kerül a Tricikli Irodalmi Fesztivál. A 2021-ben csak Szegeden megszervezett fesztiválhoz tavaly új helyszínként Magyarkanizsa és Sepsiszentgyörgy is csatlakozott. A vajdasági és az erdélyi városban idén is kerékpárra pattantak az irodalomkedvelők, így a háromhelyszínes rendezvény már méltán viselheti a Tricikli nevet. Csütörtöktől, július 13-16. között Szeged lesz a házigazda, és egyben ez lesz az idei fesztivál utolsó, ám annál tartalmasabb helyszíne.

Művészeti programok kavalkádja

A fesztivál ideje alatt Szeged több intézményében, vendéglátóhelyén és közösségi terében, de még a piacon és a strandon is könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, zenei produkciókkal, filmvetítéssel, kiállítással várják a közönséget. Este a Megálló Közösségi Ház kertjében mobil bringaszervíz, komposztálást bemutató társasjáték, valamint összművészeti programok kavalkádja fogadja a látogatókat. A szövegpreparátum műhelyben a vendégek új jelentést adhatnak egy szétmarcangolt versnek, majd kortárs költészeti impróestet tartanak Győrffy Ákossal, Sirokai Mátyással és Szvetnyik Margittal.

Tricikli Irodalmi Fesztivál Szeged 2023
Fotó: Tricikli Fesztivál Facebook

Pénteken a Sárga homokfövenyén mezítlábas író-olvasó találkozót rendeznek, és innen indul az a kerékpárosexpedíció, melyen a magyar irodalmi hagyományok utcán heverő nyomait fedezhetik fel a biciklivel érkezők. Este Visky András erdélyi magyar író Kitelepítés című regényét mutatja be a Jazz Kocsma kertjében.

Gyermekprogramokkal is készülnek

A Kövér Béla Bábszínházban és az épület előtt szombaton délelőtt Gimesi Dóra szegedi születésű dramaturg, rendező, író és interaktív játékok, csengettyűszó, rajzolás, bábsimogató, valamint verskukker várja a családokat. Az Agárúrban a különleges sokszorosítási eljárást, a  rizográfiát próbálhatják ki a jelentkezők, a kávézóban az alkotásokból kiállítást is rendeznek. A háromnapos fesztiválon, július 13-16. között számos egyéb kulturális program is várja az érdeklődőket, további részletek az esemény Facebook oldalán találhatók.

Forrás: MTI
Nyitókép: Tricikli Fesztivál Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: