Akaratosság és semmittevés? Ne csak ezzel azonosítsd a Bikákat!

Az állatöv második jegyét általában a lustaságáról, makacsságáról és az önfejűségééről ismerik. Ám a Bikák (április 21-május 20.) személyisége valójában sokkal összetettebb ennél!

Föld jegyként a Bikák ragaszkodnak a szokásaikhoz, azaz a már jól ismert dolgokhoz. Rendkívül makacsok, és ha valamit a fejükbe vesznek, akkor nem adják fel, amíg el nem érik azt. Azonban siettetni sosem szabad őket: a Kosokkal ellentétben a Bikák lassan, megfontoltan haladnak a céljuk felé. Stabilitásra van szükségük a fejlődéshez. A tempójuk miatt gyakran vádolják őket lustasággal, pedig a siker nem feltétlenül a gyorsaságon múlik. Emlékszel A nyúl és a teknős meséjére? A Bikáknak inkább az elindulással vannak problémáik: néha biztatni kell őket, hogy elrajtoljanak.

A slow élvezetek mesterei

A csillagjegy uralkodó bolygója a Vénusz, amelyhez a szerelem, a szépség, a művészet, a béke és a harmónia szavakat szokták társítani. Hála ezeknek az energiáknak, a Bikák híresek az érzékiségükről. Ám csak akkor tudják élvezni az életet, ha közben lelassíthatnak és kényelemben érezhetik magukat. A jegy szülöttei olyan ételek, emberek vagy helyek után sóvárognak, melyek ismerősek, barátságosak, kellemesek és minden érzéküket kényeztetik.

Csak semmi dráma!

Mivel a Bikákat maga a szerelem bolygója uralja, így képesek akár teljesen összeolvadni a partnerükkel. Fontos számukra, hogy úgy érezzék, szeretik őket, a kapcsolatuk biztonságot, illetve vigaszt nyújt nekik. Egyáltalán nem vágynak a drámázásra, életre szóló párt keresnek maguknak. Csak akkor köteleződnek el, ha nincs kétségük afelől, hogy a választottjuk hosszútávon a társuk lehet. Ám amint rászánták magukat erre a lépésre, mindent megtesznek azért, hogy valóban tartós lehessen a kapcsolatuk.

A romantika szerelmesei

A jegy szülöttei a végletekig romantikusak: gyönyörű virágokkal, finom ételekkel, vagy érzéki ölelésekkel könnyedén le lehet venni őket a lábukról. Ha valaki egy Bikával randizik, fel kell készülnie arra, hogy egyáltalán nem kedvelik, ha valaki a multitaskinggel próbálkozik a jelenlétükben: ragaszkodnak ahhoz, hogy minden érzékszervükkel egy dologra fókuszáljanak. Ha vacsorázik, akkor az étel minden falatját kiélvezi, nem foglalkozik közben az üzeneteivel. A Bikák egyébként nem is igazán tudják kettéválasztani a szerelmet és a szexet: az intimitás egyszerűen elengedhetetlen számukra a hálószobában. És persze a hűség a legfontosabb alapelveik közé tartozik.

Stabil jövedelem = boldog Bika

Nemcsak a magánéletben, hanem a karrierükben és az anyagi helyzetükben is a stabilitásra törekednek. A fejlődésükhöz fix időbeosztásra, megbízható és állandó kollégákra, illetve egészséges munkakörnyezet van szükségük. Ha valamit, akkor a szabadúszást egészen biztosan nem a Bikáknak találták ki: a mentális egészségük ugyanis nagyban függ a folyamatos bevételektől is. Rosszul viselik, ha nem tudják pontosan, mekkora összeg áll majd a rendelkezésükre havonta. Ez a jellemvonásuk azonban az előnyükre válhat: nagyon jól bánnak a pénzzel. Az álommunkájuk azonban leginkább olyan pozíció lehet, ami a művészetekhez, az építészethez, az ételekhez vagy a természethez kapcsolódik. Kiváló munkaerő és vezető válhat belőlük: amennyiben (ahogyan már említettük is) nem siettetik őket!

Forrás: mindbodygreen
Nyitókép: Ridofranz/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: