Bika, Szűz vagy Bak a horoszkópod? – Ez jellemzi a földjegyűeket

A föld jegyek szülöttei igazi gondolkodók, akik mindent alaposan kielemeznek, a harmónia és a biztonság megteremtésére törekszenek. A spontán helyzetekkel nincsenek jó viszonyban, ha valamit a fejükbe vesznek, akkor azzal hosszú távra terveznek.

Az asztrológia a csillagjegyeket négy csoportra osztja és mindegyiket egy-egy elemhez köti: ez a tűz, a víz, a levegő és a föld. Az utóbbiba tartoznak a Bika, a Szűz és a Bak jegyek szülöttei, akiket a sors a melankolikus személyiségtípusok jellemvonásaival ruházott fel. Ők a nagybetűs Gondolkodók, akik mindent alaposan kielemeznek – néha hajlamosak túlzásba esni -, rendszereznek és a harmónia megteremtésére törekszenek. Éppen ezért olyan összefüggésekre is képesek rájönni, amelyek más csillagjegyek számára szinte elképzelhetetlenek. Mindig a dolgok miértjét keresik és az utolsó apró részletet is meg akarják érteni. A pragmatikus személyiséghez viszont gyakran gazdag képzelőerő is társul, így nem véletlen, hogy a föld jegyek szülötteiből világhírű képzőművészek, írók, költők, előadók, tudósok és feltalálók váltak.

A föld éltető ereje

A földjegyűeket gyakran a ‚‚röghöz kötött’’ jelzővel illetik, hiszen jellemző rájuk a biztonságigény, a megfontoltság, a kitartás és a hagyománytisztelet. De ez nem azt jelenti, hogy kevesebbel is beérik. Sőt, ha nagyra törő terveket szövögetnek, akkor alaposan megterveznek minden lépést – csak néhány dologra szeretnek egyszerre koncentrálni, de amibe belevágnak, azt próbálják tökéletesen véghez vinni. A Bika, a Szűz és a Bak képviselői a leglojálisabb emberek közé tartoznak, akik hisznek abban, hogy a tettek többet mondanak minden szónál – ezt cselekedeteikkel be is bizonyítják, biztosan nem fogsz csalódni bennük. A személyiségükre jellemző a kitartás, a hűség és a jó értékítélet miatt nemcsak ígéretes karrierre hivatottak, hanem életre szóló barátságok és hosszú távú, harmonikus párkapcsolat kialakítására is. Hiszen ha egy föld jegyű gyökeret vet valahol, akkor lassan, megfontoltan, de biztosan terjeszkedik tovább és építi ki a jövőjét.

Csak azt hiszik el, amit látnak, ami kézzelfogható, hallható, tapintható, érzékelhető – ez a gyakorlatias gondolkodás egyszerre áldás és átok. Tudják, hogy nem támaszkodhatnak kizárólag az ösztöneikre, ezért nem mernek nagyot kockáztatni, elengedni, nehezen alkalmazkodnak a spontán helyzetekhez és a gyorsan formálódó körülményekhez. A melankolikus személyiségtípusú emberek érzelmei lassan alakulnak ki, de jóval erősebbek és általában tartósabbak is. Ez sajnos a negatív érzésekre (szomorúság, düh, aggódás) különösen igaz. 

Bika, az érzéki perfekcionista

A csillagjegyet a Vénusz, azaz a szerelem és a szépség bolygója uralja. Ezért a Bika ösztönösen keresi a harmóniát és az érzéki benyomásokra (érintésre, hangra, ízre, illatra és látványra) reagál. Kifinomult szépérzékkel és ízléssel rendelkezik, valamint saját testi és lelki jólétére is nagy hangsúlyt fektet. Szereti és igényli a luxust, a kifinomultságot, de ez nem feltétlenül abban mérhető, hogy milyen sokat ad a megjelenésére. A Bika nem lustálkodik, ha kell összeszorítja a fogait és minden erejével azért küzd, hogy egy olyan életet alakítson ki, amilyet elképzelt magának. A makacssága sok konfliktust okozhat, ugyanakkor a csillagjegy szülöttei kiemelkedően teljesíthetnek a munkahelyükön és gyakran meg sem állnak a ranglétra tetejéig. 

Szűz, a nyomozó

A csillagjegyet a Merkúr, a kommunikáció és a gondolkodás bolygója uralja. A Szűz a dolgok legmélyebb értelmét keresi és mindent megtesz azért, hogy kiderítse a legapróbb részleteket is. Tehetséges, vérbeli nyomozó, aki a logikus gondolkodásának és hihetetlen megfigyelőképességének köszönhetően bármilyen rejtélyt képes megoldani. Kimondottan érdeklődik a filozófiai, tudományos és vallási kérdések iránt, de semmiben sem hisz vakon, mindig utánajár az igazságnak és a racionális magyarázatot keresi. Bár hajlamos elmélyedni a részletekben, szellemi tekintetben mégis kifejezetten idealista. Egy nyugodt életről álmodik, amelyben nem rá irányul a reflektorfény – inkább csöndben meghúzódik a háttérben, elvégzi a feladatait és szívesen segít másoknak a munkahelyén és a magánéletében is. Az egyik legnagyobb hibája is ebből a tulajdonságából ered:  gyakran helyez másokat saját maga elé. Nagyon fontos számára, hogy biztonságban érezze magát, ezért a komfortzónáján kívül gyakran tűnik szégyenlősnek, visszahúzódónak – de akik megismerik, azok tudják, hogy a rideg külső valójában egy szerethető, hűséges belsőt rejt. 

Bak, az ambiciózus túlélő

A csillagjegyet a Szaturnusz, a felelősség és hosszú távú építkezés bolygója uralja. A Bak kissé távolságtartó, hiszen természetéből adódóan jól meggondolja, kit enged közel magához. Biztosan te is hallottad már, a csillagjegy szülötteiről szóló sztereotípiákat: a munkamánia és a nagyratörő célok. Nos, igaz, hogy a Bak hihetetlenül célorientált, de csak akkor képes kitartóan küzdeni és sikereket elérni, ha valamit szenvedéllyel csinál. Ez a szívvel-lélekkel hozzáállás az összes csillagjegy közül nála a legerősebb, nem véletlenül. A Bakra jellemző életút két részre osztható – az első szakaszban a sors komoly próbák elé állítja, amikhez fel kell nőnie, mert senki sem oldja meg őket helyette. Sokszor tudat alatt is keresi ezeket a feladatokat. Ebben a periódusban fejlődik ki benne az a hatalmas ambíció, akarat és elszántság, amely lehetővé teszi, hogy élete második szakaszában már semmi se állíthassa meg.

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: