Billie Eilish bevallotta, komoly étkezési zavarokkal küzdött

A fiatal énekesnő legújabb interjújában őszintén mesélt arról, hogy testképzavara miatt kamaszkorában éheztette magát és fogyasztó hatású tablettákat is szedett.

Billie Eilish, napjaink egyik legsikeresebb előadója először tavaly beszélt nyíltan arról, milyen sokan kritizálják öltözködését, illetve testét. A világturnéja nyitókoncertjén egy megrázó videóban üzent azoknak, akik valaha negatív megjegyzést tettek a testalkatára vagy kérdőre vonták, miért visel mindig bő ruhákat. A Vanity Fair magazin legfrissebb interjújából kiderült, hogy a 19 éves fiatalt rendkívül érzékenyen érinti ez a téma, mert ő is jól tudja, milyen az, amikor valaki nincs kibékülve a saját külsejével.

A Grammy-díjas énekesnő megdöbbentő részleteket osztott meg arról, milyen borzalmas volt a kapcsolata saját testével, amely végül súlyos önpusztító magatartáshoz vezetett. Vagdosta magát, majd azért kezdett bő ruhákat hordani, hogy elrejtőzhessen bennük. Eilish arról is mesélt, szerencsésnek érzi magát, hogy nem évekkel ezelőtt vált világszerte ismerté. 3-4 évvel ezelőtt mélypontra került, étkezési zavarokkal küzdött és biztos benne, hogy nem tudta volna feldolgozni az őt ért kritikákat. „Nagyon sokat táncoltam, de alig ettem. Éheztettem magam. Emlékszem, hogy bevettem egy tablettát, amelyen az állt, hogy segíti a súlycsökkenést. De csak bepisiltem tőle az ágyba – ekkor még csak 12 éves voltam.”

Eilish megfogadta, hogy életének egy részét soha többé nem osztja meg a nyilvánossággal. A pandémia alatt még nagyobb hangsúlyt fektetett arra, hogy a szeretteivel töltse az időt és kizárja a rosszakarói véleményét. Az énekesnőt máig sokan zaklatják online, de megtanulta kezelni a negatív kommenteket. Az interjúban azért finoman odaszólt az őt kritizálóknak, hogy gondolják át, milyen érzés lehet a reflektorfényben felnőni és mindenhol a saját testükről olvasni. „Azt hittem, én leszek az egyetlen, aki utálja a testem, de úgy tűnik, az internet is utálja az én testem. Szóval, nagyszerű.”

Forrás: Vanity Fair
Nyitókép: Kevin Mazur/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: