Blake Lively arra kéri a bulvárlapokat, ne fizessenek lesifotósoknak azért, hogy üldözzék a gyermekeiket

A színésznő ijesztőnek tartja, hogy a paparazzik az utcán bujkálva akarják levadászni három kislányát néhány fénykép miatt. Úgy érzi, ideje a változásnak, és el is mondta, mit kellene tenni ennek érdekében.

Blake Lively és Ryan Reynolds évek óta Hollywood egyik kedvenc álompárja, éppen ezért óriási médiafigyelem irányul rájuk. Ám míg ők maguk nem zárkóznak el a közösségi oldalaktól (Instagramon gyakran meg is osztanak egymásról vicces – akár ciki – képeket) vagy az interjúktól, addig egy dologban szigorúan meghúzták a határaikat: 3 kislányukat óvják a nyilvánosságtól. Éppen emiatt a médiumok többsége címlapon hozta le a hírt a napokban, miszerint a Daily Mail Australia szemfüles lesifotósának „végre” sikerült képeket készítenie a színésznőről és három lányáról, Jamesről, Inezről és Bettyről.

Blake azonban úgy döntött, nem hagyja szó nélkül az esetet és nyilvánosan is reagált a bulvárlap Instagram-oldalán. „Úgy szerkesztettétek meg ezeket, mintha boldogan integetnék. De ez hazugság. Ez történt valójában: a gyermekeimet egész nap üldözte egy férfi. Előugrott aztán elbújt” – írta a sztár. „Amikor megpróbáltam higgadtan közelíteni a fotós felé – akit ezeknek a képeknek az elkészítésére béreltetek fel -, hogy beszélhessek vele, elszaladt. Aztán a következő saroknál ismét előugrott. Elvégzitek egyáltalán a szükséges háttérellenőrzést azoknál a fotósoknál, akiknek azért fizettek, hogy gyermekeket üldözzenek? Hol marad az erkölcsiségetek? Szeretném tudni. Vagy egyszerűen nem is érdekel titeket a gyerekek biztonsága?”

Azt is hozzátette, azoknak a fotósoknak mosolygott és integetett, akikkel tudott beszélni – beleegyezett a képekbe is, cserébe  utána békén hagyják őt és a lányait. „Mert ijesztő volt. Mondjátok csak el a teljes történetet… Vagy legalább hallgassatok a követőitekre. Ők is megértik, mennyire felkavaró az, hogy a gyerekek zaklatásáért fizettek embereknek. Kérlek, fejezzétek be, hogy fizettek felnőtt férfiaknak azért, hogy bujkáljanak és levadásszák a gyermekeket. Számtalan fotót publikálhattatok volna, amin nem szerepelnek a lányaim. Kérlek, töröljétek ezeket. Haladjatok a korral.”

A Daily Mail Australia azóta eltávolította a felvételeket az oldaláról, Blake kommentje viszont továbbra is olvasható a Comments By Celebs Instagramján. A színésznő ezalatt a poszt alatt folytatta véleményét. „Köszönöm, hogy megosztottátok” – emelte ki. „Van egy egyszerű dolog, amit bárki megtehet: ne kövessetek olyan platformokat, amelyek gyermekek képeit publikálják. Bátran jelentsétek ezeket. Vagy küldjetek nekik egy privát üzenetet arról, miért követtétek ki őket.” A sztár persze azt is kihangsúlyozta, rengeteg tennivaló áll még előttünk. „Mindannyian egy közönséget akarnak kiszolgálni. Szóval, ha ez a közönség egyértelművé teszi, hogy nem akar valamit – például olyan képeket nézegetni gyerekekről, amelyeket őket üldöző és ijesztgető férfiak csináltak -, akkor a médium azt fogja tenni, amit a közönsége szeretne. Ez az egyetlen módszer és sokan már tanultak is belőle. Mert az emberek követelték tőlük a változást. Úgyhogy köszönöm annak, aki már megtette ezt a lépést.”

Egyébként nem ő az egyetlen sztáranyuka, aki felszólalt a paparazzik ellen. Gigi Hadid az Instagramján arra kérte a paparazzikat, a sajtót és a fanoldalakat, hogy homályosítsák el a képeken gyermeke, Khai arcát. „Tudjátok, hogy szándékosan nem osztottuk meg soha a kislányunk arcát” – írta a szupermodell, aki 2020 szeptemberében adott életet Zayn Malikkal közös babájának. „Azt szeretnénk, ha ő dönthetné el, hogyan és mikor mutatkozik be a világnak, amikor már eléri azt a kort. A lehető legátlagosabb gyermekkort kívánjuk neki, anélkül, hogy aggódnia kellene egy nyilvános kép miatt magáról.” Gigi azt mondja, újdonsült anyukaként a legjobbat akarja a lányának, ahogyan minden szülő. „Remélem, hogy párbeszéd indulhat a kiskorúak védelméről a médiában, még akkor is, ha olyan családból származnak, akik a nyilvánosság előtt élik az életüket.”

Forrás: People/People
Nyitókép: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: