Bohém nyári minták vászontáskára

Csináld magad!

A műanyagmentes július mozgalom arra inspirált, hogy összegyűjtsem a legkedvesebb printjeimet, amivel feldobhatom a vászontáskámat. Ugye, tudod, hogy a tudatos vásárlás a tökéletes vászontáskával kezdődik?! Készítsd el te is a kedvenced! 

Készítsd elő a textilfestéket, szivacsot, félbevágott gyümölcsöket és engedj utat a képzeletednek! De miért is szuper ötlet egyedi vászontáskát készíteni? Mert nemcsak izgalmas DIY program, még a bolygónak is jót teszel! A nehezen lebomló, olcsón előállított nejlonzacskó ellepte a világot, szennyezi a környezetet, ezáltal az élővilágra is veszélyes. De ezt már mind tudod, nem igaz? Ha szeretnél egy lépéssel közelebb kerülni a műanyagmentes élethez, itt a remek alkalom. Összeszedtem néhány nyári mintát és kreatív nyomdatechnikát, jöjjenek is szépen sorban!

Amire szükséged lesz:

  • vászontáska
  • vízálló textilfesték
  • mosogatószivacs
  • ecset
  • krumpli
  • citrom (vagy bármilyen gyümölcs)
  • falevél

Krumpliból dinnyét

Fotó: Pinterest

Ha gyerekként krumplinyomdásztál, vagy valaha fogtál krumplit a kezedben, nem fog gondot okozni a dinnyés minta elkészítése. Vegyél egy kisebb burgonyát, vágd fel gerezdekre, majd az egyik oldalát kend be piros textilfestékkel. Indulhat a nagyüzemi dinnyegyártás! A héjat és a magokat egy vékonyabb sörtéjű ecsettel fesd fel az anyagra.

Mutasd a kedvenc gyümölcsöd, megmondom, ki vagy!

Fotó: Pinterest

Az a jó a gyümölcsökben, hogy még festésre is használhatod őket! Fogj egy citromot vagy bármilyen más gyümölcsöt, vágd ketté és mártsd bele egy adag festékbe. A frissítő pasztellszínektől kezdve, egészen a vibráló árnyalatokig pompázhatnak a minták. Ha mindened a minimalizmus, akkor használj feketét, szuperstílusos lesz a végeredmény. Ennyire egyszerű az egész!

A természet szerelmeseinek

Fotó: Pinterest

Ha a környezetvédelem a szívügyed, akkor imádni fogod ezt a leveles mintát. Egyszerű, letisztult hatást kelt. Szükséged lesz hozzá zöld festékre és lehullott levelekre. Bármilyen levelet felhasználhatsz a nyomdázáshoz. A lényeg, hogy vékonyan fesd be a levél egyik oldalát és óvatosan nyomd az anyagra. Meglátod, pár perc alatt kizöldül majd a vászontáskád.

Hűsítő gombócok

Fotó: Pinterest

Ez a minta nem hiányozhat a repertoárból, főleg nem nyáron. Igaz, kicsivel időigényesebb az elkészítése, de a végeredmény magáért beszél. Nem kell más hozzá, mint néhány szivacs és sok-sok színes festék. A fagyi tölcsérhez formázz háromszög alakú, a gombócokhoz kör alakú szivacsokat. Mártsd bele a neked tetsző színekbe, és készülhetnek is a finom fagylaltok.

Szerző: Szép Csenge
Nyitókép: Pinterest

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: