Boldog párkapcsolatra vágysz? Lesd el a francia szerelmesek 10 titkát!

A franciák világhírű szeretők, de emellett a párkapcsolataikban is sokkal jobban odafigyelnek egymásra. A lazaság és a könnyed romantika mellett 10 titkuk is van, amit érdemes ellesni tőlük.

1. Nem helyeznek túl nagy nyomást a párkapcsolatokra és azon belül egymásra

A franciák lazaságát mi is sokszor irigyeljük, jól jön ez például a párkapcsolatok terén is. Ha egy randevú után az egyik fél nem keresi többet a másikat, akkor a mellőzött fél nem sértődik meg, hanem továbblép. De a már hosszú ideje együttélők is gondoskodnak arról, hogy a másiknak legyen saját tere. És ideje. Bevett szokás felosztani a hetet kimenőnapokra, amikor a páros nem együtt, hanem a barátaival tölti az időt, ez mindkét félnek jót tesz, és a közös időt is sokkal örömtelibbé varázsolja.

2. Romantikusabb szerelmi kapcsolatban élnek

Nálunk a kapcsolatokból mintha egy idő után kiveszne a gyengédség. Egy-két gyerek után egyre ritkábbak az érintések vagy a csók, ez pedig odáig vezet, hogy kiürül a kapcsolat és elhidegülnek egymástól a benne élők. A franciák számára az ölelés, simogatás alap. Emellett fontos, hogy a francia férfiak úriemberek, lesegítik a nők kabátját, kinyitják előttük az ajtót. Minden apró gesztus azt sugallja a nőnek, hogy a férfi gondoskodik róla és viszont.

3. Rendszeresen megbeszélik az érzelmeiket

A kommunikáció fontosságáról könyveket töltöttek már meg. Érdemes lenne kézbe venni őket, és felismerni, milyen sokat számít mindenki jólétének, ha az emberek képesek kimondani, hogy mit éreznek. Ez egy kapcsolatban hatványozottan igaz, és a franciák tudják is. Azáltal, hogy elmondják a másiknak, mi zajlik épp bennük, sokkal romantikusabb és szenvedélyesebb viszonyt képesek kialakítani.

4. Egymásért is odafigyelnek arra, hogy jól nézzenek ki

A kényelem az első! De nem a franciáknál. Egy randira egy francia nő elegánsan érkezik, ezzel megadja az esemény nívóját, és a férfi is igazodik ebben hozzá. Nem arról van szó, hogy mindig úgy kell kinézni, mintha egy magazinból lépett volna ki az ember, de nem árt beszerezni pár olyan szettet, amik kiemelik az alakunkat és egyben stílusosak is.

5. Kevesebbet dolgoznak és sokkal gyakrabban iktatnak be egy-egy pihenőt

Nincs kifogás! Egy ponton túl mi döntünk arról, hogy az életünket beáldozzuk a munka oltárán, vagy odafigyelünk arra is, akivel megosztjuk azt. Havonta-kéthavonta egy-egy hétvége képes feltölteni a kapcsolatot, nem kell hozzá a világ végére utazni, egy kis panzió az országban éppen úgy megteszi, mint a francia Riviéra. Nem beszélve arról, hogy nyaraláskor sokkal jobban kívánjuk a másikat.

6. Komolyan veszik a flörtölést

A flört szexi, önbizalmat ad mindkét félnek, és sokkal tüzesebbé varázsolja a kapcsolatot. Apró lépésekben érdemes elkezdeni, és meglátjátok, fantasztikus hatással lesz a másikra. Egy szenvedélyes csók, amikor elköszöntök vagy egy kacér pillantás a vacsoraasztalnál bűverővel bír.

7. Szexi ételeket esznek

A szexi italokról már mi is írtunk, de hogy mik a szexi ételek? Tulajdonképpen minden. A lényeg az, hogy vacsira ne sonkás szendvics kerüljön az asztalra, hanem valami komolyabb étel, amit egy pohár bor társaságában elmajszolhattok. A mondást, miszerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út csak annyiban módosítanánk, hogy a nő szívével ugyanez a helyzet. Egy isteni panna cotta, epervelővel a legjobb (publikus) zárása egy romantikus estének.

8. Kiváló randiszervezők

Persze, könnyű nekik, az Eiffel-torony lábánál mindenkit elkap a romantika, hogy a Szajna-partot már ne is említsük. Valójában azonban Magyarország is tele van kiváló randihelyszínekkel. A vízparti séták, csodás városok hívogatóak, ráadásul múzeumok és eldugott sétálóutak nálunk is vannak dögivel!

9. Nem hagyják, hogy a gyerekeik átvegyék az életük felett az irányítást

Magyarországon azok a nők és férfiak, akik szülők lesznek, egy időre teljesen eltűnnek a barátaik és a tágabb családjuk életéből. Minden percük a gyerek körül forog, ami rövid úton megviseli a kapcsolatot is. Nem kell, hogy mindent átalakítsunk az életünkben csak azért, mert szülők vagyunk, a gyerekek borzasztó rugalmasak, és jól tudnak alkalmazkodni a legtöbb helyzethez. Kezeljük lazán a szülőséggel járó előírásokat, úgy, ahogy a franciák.

10. Imádják becézni egymást

Lehetetlen ellenállni annak, amikor egy férfi becéz egy nőt és viszont. A kedves szavak a gyengédség és a gondoskodás legjobb jelei, amit a franciák még véletlenül se felejtenek el, mindegy, hogy 1, 10 vagy épp 30 éve élnek párkapcsolatban. 

Forrás: thenest.com
Nyitókép: Fabrice LEROUGE/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: