Bombajó trükk, amivel élettel telibbé varázsolhatod a vékonyszálú hajadat

Ha te is azoknak a táborát erősíted, akik bármit megtennének, hogy a vékonyszálú hajukba egy kis erő költözzön, akkor ez a cikk neked szól!

Fiatalon ezer meg egy hajápolási trükköt kipróbáltam, hogy a lapos, egyenes és vékonyszálú hajam álljon is valahogy. Nagy és pláne tartós sikert egyik művelet sem hozott, de kisebb eredményeim azért voltak. A hajápolási rutinom részeként például rendszeresen szedek vasat, nem használok hajsütőt vagy hajvasalót és hetente legalább kétszer barackmagolajjal táplálom az egyébként száraz tincseimet. De pár éve találkoztam egy elsőre furcsának tűnő trükkel, amit persze azonnal kipróbáltam, és ami nagyon sokat segített a hajam állapotán. Ez nem más, mint a fordított hajmosás.

Mi ez?

A fordított hajmosás pont az, amit a neve is sugall. A trükk szerint sokkal jobb ötlet előbb balzsamozni és csak utána samponozni a hajat, hiszen így a balzsam nehéz formulája nem nyomja le az amúgy sem túl dús frizurát. Bár én nem használok balzsamot minden alkalommal, ám ha igen, mindig ügyelek rá, hogy a samponozás előtt vigyem fel a hajamra, és igyekszem kihagyni a fejtetőt. Legújabb kedvencem a TRESemmé Hydration Hemp termékcsaládja, ami kendermegaolajat és hibiszkuszt tartalmaz. A remek hatóanyagoknak köszönhetően táplál, visszaállítja a haj egészséges nedvességtartalmát, puhává és ragyogóvá varázsolja a hajszálakat.

Hogyan alkalmazd?

Mi sem egyszerűbb, csak pattanj be a zuhany alá, és a vizes hajadra előbb vidd fel a hajbalzsamot a teljes hajhosszra, majd hagyd egy-két percig hatni.

TRESemmé Hydration Hemp balzsam, 1699 Ft TRESemmé

Ezután jöhet a sampon, amivel alaposan le tudod mosni a hajszálakon lévő balzsammaradványokat.

TRESemmé Hydration Hemp sampon, 1699 Ft TRESemmé

A fordított hajmosás nem egy azonnal ható trükk, szóval, ha elsőre nem látsz óriási eredményt, ne csüggedj, a hajad előbb vagy utóbb meghálálja ezt a mini hack-et.

Forrás: Popsugar
Nyitókép: Velizar Ivanov/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: