7 szeptemberi filmpremier, amit vétek lenne kihagyni

Rengeteg dráma és izgalom ebben a hónapban is!

A Downton Abbey szereplőgárdája visszatér egy film erejéig, Brad Pitt az űrbe megy, Jennifer Lopez pedig rúdon pörögve fosztja ki a dúsgazdag bankárokat. Összeállítottuk a kihagyhatatlan szeptemberi mozifilmek listáját!

100 dolog szeptember 12.

Az ittasan kötött fogadások csak rosszul sülhetnek el, de hogy ennyire?! Toni és Paul egy napon meztelenül ébrednek, ráadásul az összes holmijuk eltűnt a lakásukból. Hamar kiderül, hogy előző éjszaka egy őrült, 100 napos kihívás elé állították magukat tivornyázás közben. De vajon meddig bírják a cuccaik nélkül?

CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot – szeptember 12.

A Casablanca-rajongók számára már a film előzetese is igazi csemege. A történet szerint a magyar származású rendező, Kertész Mihály munkáját nem könnyítik meg az állami vezetés tolakodó hivatalnokai. Az Egyesült Államok éppen a második világháború küszöbén áll, így a filmes szakember minden egyes lépését figyelik. És a bonyodalmak itt még nem érnek véget: egy gyönyörű fiatal nő is belibben a forgatási helyszínre. A fordulatokkal teli életrajzi dráma fődíjat nyert a 42. Montréali Nemzetközi Filmfesztiválon.

Ad Astra – Út a csillagokba – szeptember 19.

A Volt egyszer egy Hollywood után nem kell sokat várnunk arra, hogy ismét a mozivásznon láthassuk Brad Pittet: most is a csillagok felé tör, csak kicsit másként! Roy McBride műszaki tisztet alakítja, akinek édesapja, Clifford McBride 20 éve tűnt el a világűrben. Egy nap megdöbbentő hírt közölnek Roy-jal: bizonyítékokat találtak arra, hogy az apja még mindig él egy távoli bolygón. Csakhogy úgy tűnik, nem az a nagy hős volt, akinek a fia tartotta, a férfi az egész univerzumra veszélyt jelenthet.

Downton Abbey szeptember 19.

Ugyan már véget ért a sorozat, de a Downton Abbey színészei most ismét összegyűlnek egy nagy eseményre! Nem más, mint az angol király és a királyné érkezik látogatóba a fejedelmi életet élő Crawley családhoz. A királyi család személyzete lesajnálóan viselkedik a vendéglátó család alkalmazottaival, akiknek cseppet sincs ínyére az arcátlanság. Gyorsan egymásnak feszülnek, eközben fű alatt románcok is bimbóznak…

A Wall Street pillangói szeptember 26.

A modern kori Robin Hood szerepében Jennifer Lopez tipeg magassarkúban. Vezetésével egy csapat kizsákmányolt rúdtáncos elhatározza, hogy fordítanak a helyzetükön és nagyot szakítanak a Wall Street bankárain. Nincs olyan, amit a bankkártyájukkal ne szerezhetnének meg, de ha elszalad a lányokkal a ló, elég nehéz lesz kimagyarázni az évszázad egyik legnagyobb csalását! A filmben olyan sztárok is feltűnnek Lopez mellett, mint Lili Reinhart, Julia Stiles, Cardi B, Lizzo, Constance Wu és Keke Palmer.

Isten kegyelméből szeptember 26.

Három férfi igaz története, akik gyerekkori traumáikkal néznek szembe felnőttként. A film egy 2016-ban kirobbant, franciaországi botrányt dolgoz fel: egy lyoni papot hetven gyermek molesztálásával vádoltak meg, a lyoni érseket pedig az ügy eltussolásáért citálták bíróság elé. A filmben Alexandre, ötgyermekes apa jogi lépéseket tesz, miután megtudja: a zaklató pap sok-sok év elteltével még mindig gyerekekkel foglalkozik. Két másik áldozattal is felveszi a kapcsolatot, akik szintén feljelentést tesznek. A feltörő gyerekkori sérelmekkel való szembenézés nekik és a családjuknak is hatalmas kihívást jelent. A film a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, és elnyerte a zsűri nagydíját.

Akik maradtak szeptember 26.

A második világháború után járunk, Magyarországon már kezdi felütni a fejét a vörösterror. Egy tizenhat éves lány és egy negyvenes férfi megismerkedését és lelki összefonódását vitte vászonra Tóth Barnabás rendező. Klára makacsul várja szülei hazatérését a koncentrációs táborból, Aladár pedig felesége és gyermekei elveszítésének fájdalmával küzd. A két hátrahagyott vajon tud elég erőt meríteni egymásból a túléléshez?

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: