Brooke Shields 57 évesen definiálja újra az öngondoskodást és az öregedésről folyó diskurzust

Brooke Shields cége, a Beginning is Now („A kezdet most van”) nemrég lett egyéves. A színésznő a Forbes Women Summit rendezvényen mesélt arról, miért fontos, hogy újradefiniáljuk az öngondoskodást és arról, hogyan lehet élvezni az évek múlását.

Brooke Shields modell, színésznő és aktivista. Az elmúlt időszakban pedig már vállalkozó is. Cége, a Beginning is Now egy online platform, ami a nők bátorításáról, motiválásáról és inspirálásáról szól.A célunk, hogy a nők valóban megéljék azt, hogy erősek, és az életüknek ezt az időszakát arra fordítsák, úgy alakítsák, ahogy akarják – minden tekintetben, legyen szó szépségről, kikapcsolódásról, stb.” – mondta Shields a Forbes Women Summit-on készült interjújában.

Ebben a hónapban ünnepli a márka az egyéves jubileumát, amihez a színésznő szerint a tequila a legjobb kísérő. Komolyabbra fordítva a szót, várhatóan kis közösségben emlékeznek meg a szülinapról: Kicsi, de különleges női csapat vagyunk, így valószínűleg csak együtt leszünk, és koccintunk egy pohár pezsgővel.” – mondta Shields.

Pro aging Brooke Shields módra?

A Beginning is now ötlete akkor született meg, mikor Shields rájött, mennyi olyan nő van, aki úgy gondolja, nincs joga az öngondoskodáshoz. A márka célja ezért, hogy pozitív irányba formálja az életkorról zajló diskurzust. Ha egyszer úgy tekintesz valamire, mint “anti” („antiaging”), mint valaminek tagadására, akkor azt hiszem, ezen a téren még van mit változtatnunk” – mondta a színésznő. „Azt kell mondanunk: tudod mit, én nem hívom ezeket ráncoknak, hanem nevető vonalaknak.”  Shields ezt személyes filozófiájába is beépíti. „Igen, a testem és a bőröm más 57 évesen, mint a 20-as éveimben, de nem is arra vágyom, hogy újra olyan legyek, mint régen.” – mesélte. Nem próbálok fiatalabb lenni, hanem jobbá és magabiztosabbá szeretnék válni.”

Öngondoskodás újraértelmezve

De a Beginning is now a szépség és a wellness, a kikapcsolódás témáját is új szemszögből közelíti meg. „Egyre jobban tudatában vagyok annak, milyen kiváltság, ha gyakorolhatom az öngondoskodást, és ez a pihenés, a felüdülés egy formája, nem pedig hiúság” – mondta a színésznő, hozzátéve, hogy a legfontosabb, hogy törődjünk magunkkal, kívül belül.

Brooke Shields példát mutat a jövő generációjának

A márka mögött álló állandó közösség mellett Shields a Chris Henchyvel közös lányait, a 19 éves Rowant és a 16 éves Griert is szeretné bevonni a párbeszédbe. Amikor a saját útját járja, szeretné, ha a lányai is tudnák, „hogy a legjobb még mindig csak ezután következik”, mert „látják anyjukat, amint valami rendkívül új, izgalmas és ijesztő dologba kezd, és látják, hogy van bátorságom ezt megtenni.” – mondta Shields.

„Amikor neveled a gyerekeidet, a tinédzser lányaidat, látod, hogy ők azt hiszik, hogy az egész élet a versengésről szól. Annyi a félelem és a féltékenység, és nem szeretném, ha ez lenne az ő életük mozgatója.” Éppen ezért, a színésznő hangsúlyozza a közösség fontosságát, mert ez táplálja az ő mindennapi életét is. „A legerősebbnek akkor érzem magam, ha hasonló gondolkodású nők közelében vagyok, és arról beszélünk, hogy mit várunk a jövőtől” – mondja. „Ezt jelenti nőnek lenni: az, hogy ünnepeljük egymást.”

Forrás: People
Nyitókép:
David M. Benett / Contributor/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: