A legújabb lakbertrendet csak imádni lehet: a cabincore a svájci Alpok varázsát hozza el az otthonokba

Rusztikus fabútorok, vintage dekorációk, rengeteg gyertya és kötött textil - nagyjából ezekre van szükséged, ha a klasszikus faházak miliőjét szeretnéd a saját otthonodban életre kelteni.

A lakberendezés megszállottjai jól tudják, ma már nem kell különböző magazinokat felhalmozni ahhoz, hogy képben legyenek a különböző enteriőrstílusokkal. A közösségi média oldalak – főként az Instagram – az aktuális trendek mekkájává váltak. Az #interiordesign hashtag alatt jelenleg 104 millió poszt található, amik között profi lakberendezők, valamint lelkes amatőrök mutatják be a szebbnél szebb szobákat. A fotók között leggyakrabban a skandináv minimalizmus képviselteti magát, hiszen az elmúlt években erről beszélt mindenki. A letisztult trendnek sorra jelentek meg a különböző változatai – például a bohém vagy a japán minimalizmus -, amelyek hasonlóan nagy népszerűségre tettek szert. A karantén alatt egy új trendnek köszönhetően sokan ragadtak kötőtűt a kezükbe – a grandmillenial stílus még Amanda Seyfried szívébe is belopta magát. A nyáron felkapott cottagecore után pedig most egy új stílust magasztal az internet népe: a cabincore lett az őszi-téli szezon kedvence.

Fotó: @belliwood_living/Instagram

Szerencsére a két stílus nagyon hasonló, így akkor sincs ok az aggodalomra, ha nyáron a cottagecore varázsa már magával ragadott. A vidéki idill hatását keltő trend meghatározó elemeire a cabincore, vagyis a téli faházak világát felelevenítő stílusban is hasznát veheted. Csupán annyi a teendőd, hogy az ornamentikus, virágos mintás tárgyak és dekorációk mellé a lenvászon helyett vastag, kötött textileket vagy szőrme hatású díszítőelemeket párosíts. Ha a szoba egyik részét túlzottan nyáriasnak érzed, néhány kockás vagy svédmintás kiegészítő lehet a segítségedre. A kézműves termékek, például a kerámiák, a fonott kosarak, a szőttesek, a makramék és a rusztikus bútorok is remekül beleillenek ebbe a világba. De ne feledkezz meg bespájzolni szójagyertyákból sem, valamint a retró menzás bögre és az égőfüzér is a trend esszenciális tartozékának számít.

Fotó: @decoholic_blog, @tatiana_home_decor/Instagram

Elárulunk egy titkot: nagyon egyszerű ráhangolódni a cabincore stílus lényegére. Csak képzeld el, ahogy a svájci Alpok havas csúcsai között egy faházban pihensz. Jól hangzik, ugye? Akkor ezt a légkört próbáld megteremteni a saját otthonodban is! Ha sikerült, akkor már csak egy forró bögre teára, egy puha takaróra és egy könyvre lesz szükséged a tökéletes estéhez.

Fotó: @decoholic_blog, @studiohillvt/Instagram

Nyitókép: @studiohillvt2/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: