Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas szerint ez a boldog kapcsolat titka

Az égiek is egymásnak szánták Catherine-t és Michaelt, hiszen még a születésnapjukon is osztoznak. Természetesen azért ennél sokkal több kell egy jól működő románchoz és szerencsére szívesen el is árulják, mi tartja őket össze közel 23 éve.

Bár a hollywoodi szerelmek sajnos egyre ritkábban érnek véget happy enddel (elég, ha csak Angelina Jolie és Brad Pitt botrányokkal teli válására gondolunk), azért szerencsére akad néhány kivétel, akik még mindig erősítik a szabályt. Ilyen például Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas kapcsolata is, ami mondhatni tényleg az égben kötettett. Ugyanis a páros mindkét tagja szeptember 25-én született – mindössze 25 év eltéréssel. (Bármiben fogadni mernénk, hogy a 25 a szerencseszámuk!) A korkülönbség azonban egyáltalán nem állhatott az útjukban, hiszen mára több mint 20 éves házasok. (1998-ban ismerkedtek meg és 2000. november 18-án mondták ki egymásnak az igent New Yorkban.) Úgyhogy, ha valakitől, hát tőlük igazán szívesen fogadna az ember tanácsokat arról, mitől is lehet hosszú távon sikeres és boldog egy kapcsolat.

Jóban-rosszban együtt

A jó hír pedig az, hogy Catherine Zeta-Jones szívesen el is árulja a házasságuk titkait. Először is, bátran felvállalja, hogy a hullámvölgyek bizony őket sem kerülték el. Miután Michaelt torokrákkal diagnosztizálták, Catherine egy érzelmileg igencsak megterhelő időszakkal nézett szembe. A színésznő depresszióval és II. típusú bipoláris zavarral küzdött, amit a nyilvánosság előtt is elismert. 2011-ben, majd 2013-ban is kórházba került, a második alkalom után pedig férjével együtt úgy döntöttek, különválnak egy időre, mert mindkettőjüket megterheli a betegségük. Jogi lépést viszont nem tettek az ügy érdekében és egy évvel később, 2014-ben már újra egy párt alkottak. Michael akkor azt mondta, erősebb a románcuk, mint valaha.

A nevetés a legjobb orvosság

És hogy mi segített nekik átvészelni a nehéz időszakokat? Nos, Catherine azt vallja, ez annak köszönhető, hogy mindvégig szoros kötelék volt kettőjük között, erősen kapcsolódnak a másikhoz. „Először is, nagyon jókat szórakozunk” – emeli ki. „Nem titok, hogy a férjem 25 évvel idősebb nálam. A szeretet és a tisztelet sosem szűnt meg. Egyetlen percre sem veszítettük el a humorérzékünket és élvezzük egymás társaságát.”

Munka vs. kapcsolat

Mivel Catherine és Michael egyaránt színészek, így soha nem volt kötött munkaidejük. Ez pedig lehetővé tette azt, hogy sokszor lehessenek kettesben. „Vagy napi 16 órát dolgozom, vagy egyáltalán nem. Ő is hasonlóképpen van ezzel” – mondja. Erre a kötetlen beosztásra ugyan nekünk, hétköznapi embereknek nincs lehetőségünk, Catherine tanácsát azért még így is érdemes megszívlelni. Akár sztárok vagyunk, akár nem, a karrier és a magánélet közötti egyensúly fenntartása kritikus pont egy hosszú távú kapcsolat fenntartásában. Még ha nem is tehetjük meg, hogy néhány hétre kijelentkezzünk a munkából a párunkkal együtt, néhány határt így is meghúzhatunk annak érdekében, hogy minőségi időt tölthessünk a partnerünkkel. Például nem árt megfogadni, hogy hétvégén TILOS dolgozni vagy az aktuális projektekről beszélni és a munkahelyi gondok jobb, ha tabutémának számítanak este, a hálószobában.

A család mindenek felett

Ám még mielőtt azt hinnéd, hogy Catherine és Michael kapcsolata talán nem túl egészséges, ha ennyire ritkán szakadnak el egymástól és szinte elvesztik az identitásukat a kapcsolatukban, a színésznő azt is fontosnak tartja, hogy tiszteletben tartsák a másik személyes terét. Ó, és a legfontosabb: a Douglas-házaspár életében a család a legfontosabb! Például évekig távol tartották magukat Hollywoodtól, miután megszülettek a fiuk, Dylan és a lányuk Carys. Catherine ráadásul legendásan jó viszonyt ápolt Michael apjával, Kirk Douglasszel is.

Mi tehát egy hosszan tartó kapcsolat titka Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas szerint?
1. Szeretet
2. Humor
3. Tisztelet
4. A munka és a magánélet egyensúlyának fenntartása
5. A család priorizálása
6. A saját személyiség, az identitás megőrzése a kapcsolatban

Forrás: Glamour
Nyitókép: George Pimentel/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: