Céline Dion, az örök stílusikon

Céline Dion csodás hangja mindig is lenyűgözött minket, akárcsak páratlan stílusérzéke, hiszen a kanadai énekesnő hosszú évtizedeket felölelő karrierje alatt számtalanszor bizonyította már a divat iránti elkötelezettségét.

Céline Dion mind színpadi, mind személyes stílusában vallja a több az több elvét. A divat oltárán pedig semmit sem fél feláldozni. Ha egy szett egy igazán méretes kalappal lesz egész, megkeresi és felveszi azt, ha egy outfithez megfordított blézer dukál, hát megfordítja azt, ha pedig lookja nadrág nélkül mutat a legjobban, nem húz fel nadrágot. Persze a leglenyűgözőbb mégis az, hogy megjelenése mindezek ellenére is mindig hibátlan, hiszen Céline Dionnak a DNS-ébe kódolták a stílust. Ezt most legemlékezetesebb szettjeivel be is bizonyítjuk.

Céline Dion mint hercegnő

Mi mással is kezdhetnénk az énekesnő legikonikusabb megjelenéseinek felsorolását, mint az 1994 óta is gyakorta emlegetett menyasszonyi ruhájával?! Az énekesnő és férje, René Angélil igazi fejedelmi ceremónián mondták ki a boldogító igent 1994. december 17-én, amihez természetesen az alkalomhoz illő ruha is dukált az újdonsült ara részéről. Céline Dion itt tett elsőként tanúbizonyságot a divat iránti igazi elköteleződéséről. Az énekesnő álomruháját Mirella és Steve Gentile tervezték és bizony semmivel sem spóroltak, hogy az a lehető legkülönlegesebb legyen. A hófehér kreációt megszámlálhatatlan kézzel varrt kristály és egy tizenkilenc láb hosszú uszály tette igazán hercegnőssé. A legkülönlegesebb elem azonban mégis fejdísze volt, melyet nem kevesebb mint 2000 Swarovski kristály borított, így igazi kihívás volt azt viselni. Céline Dion egy, nemrégiben a Vogue-nak adott interjújában el is árulta, hogy a fejdísz nehézsége miatt óriási nyomást gyakorolt a fejére és meg is vágta őt, mely nemsokára elfertőződött, így esküvője után ő nem a nászútra, hanem a sürgősségire volt kénytelen igyekezni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Céline Dion Charts (@celinebible) által megosztott bejegyzés

A szett, ami örökre összeforrt vele

Minden hírességnek van egy megjelenése, amely kiállja az idő próbáját, egy ikonikus pillanat, ami rögtön eszünkbe jut, amikor kimondjuk a nevét. Cher esetében ez bármi, amit Bob Mackie tervezett, Madonnánál a kúpos melltartó, Céline Dion neve pedig örökre összeforrt egy fehér Christian Dior kosztümmel. A 71. Oscar-díjátadón viselte ezt a John Galliano által tervezett fehér szettet, aminek blézerét – korát megelőzve – fordítva vett fel, sőt még egy játékos kalappal is megkoronázta lookját. Ebben és fekete napszemüvegében igazi divatlázadóként tűnt ki a csillogó estélyi ruhák tengeréből. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy valójában ezzel a megjelenéssel akkor a gála legrosszabbul öltözöttjeit felsorakoztató listára került, ez mára azonban megváltozott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Capsule 98 (@capsule98) által megosztott bejegyzés

A múlt és a jelen találkozása

Céline Dion 2016-ban végleg megerősítette stílusikon státuszát, és ehhez semmi másra nem volt szüksége, mint egy zseniális stylistra és egy pulóverre. Jó, persze egyikből sem akármilyet választott. Az énekesnő Zendaya stílustanácsadójaként is elhíresült Law Roach gondjaira bízta magát, aki a párizsi haute couture divathéten újrapozicinálta ügyfelét a divatban. Roach Céline Diont ugyanis meglepő módon egy akkor igazán friss márka, a Vetements darabjába öltöztette. Guram Gvasalia 800 dolláros Titanic hoodie-ja pedig az énekesnőn életre kelve egyszerre reflektált múltjára, volt a jelenben és tekintett a jövőbe. Még hogy egy pulcsi unalmas? Ha Céline Dion viseli, semmiképp nem az!

A vörös szőnyeg sztárja

Közel húsz évvel azután, hogy a Dior kosztümjében a legrosszabbak öltözöttek listájára került, 2017-ben a Grammy-n bizonyította, hogy semmi keresnivalója nincs azon a gyűjteményen. Céline Dion a zenei szcéna legnevesebb díjátadójára egy csodásan csillogó, zöld Zuhair Murad estélyibe bújt. Az ominózus ruha mély V-kivágása és magas sliccelése pedig azóta már szinte védjegyévé vált.

Céline Dion angyali bája

A Titanic huszadik évfordulója kapcsán az énekesnő a Billboard Music Awards-on adta elő legikonikusabb dalát, a My Heart Will Go On című slágert. Persze a jubileumhoz egy igazán különleges ruha is dukált. Az előadásra Céline Dion egy Stéphane Rolland estélyit választott, melyet óriási puffos ujjai tettek igazán formabontóvá. Egyszerűen éterien festett benne.

Egy díva a Met lépcsőin

Természetesen Anna Wintour meghívásának Céline Dion sem tud nemet mondani. És miért is tenné, ha annak apropóján ilyen emlékezetes divatpillanatokkal tud minket megajándékozni? Az énekesnő a 2019-es Met-gálát ragyogta be szó szerint. Lookja alapját egy ezüst rojtokból álló Oscar de la Renta-kreáció adta meg, melyet egy igazán különleges fejdísszel tett igazán egyedivé. A Noel Stewart által tervezett kiegészítő pedig rögtön a gála legragyogóbb csillagai közé repítette őt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

WWD (@wwd) által megosztott bejegyzés

Carrie Bradshaw szerepében: Céline Dion

Első pillantásra szinte el sem tudjuk dönteni, hogy a Szex és New York Carrie-jét vagy Céline Diont látjuk a képen. Ezen a 2020-ban készült fotón az énekesnő ugyanis tökéletesen idézte meg mindannyiunk kedvenc szinglijét. Ezt a mesés, rózsaszín alapon piros és fehér virágos printtel díszített Oscar de la Renta szoknyát fehér csizmája, kötött pulóvere és persze egy csokor bazsarózsa repítette összeállításunkra.

A nagy visszatérés

Betegsége miatt hosszú ideig távol maradt ugyan a reflektorfénytől, azonban a 2024-es Grammy-n bizonyította, hogy stílusérzékéből semmit sem veszített az elmúlt esztendőkben. Az énekesnő díjátadóként jelent meg az eseményen, melyre ismét Law Roach öltöztette fel. Céline Dion nagy visszatéréséhez egy fehér Valentino ruhát és egy mustár színű kabátot választottak. Utóbbi szoborszerű sziluettjével pedig tökéletesen szimbolizálta a benne rejlő erőt.

Nyitókép: Céline Dion Facebook/ Denise Truscello

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: