Céline Dion nem adja fel: mindent megtesz, hogy újra színpadra állhasson

Az énekesnő hősiesen küzd súlyos betegségével. A mindennapok nehézségeiről nővére vallott a sajtónak.

Céline Dion nővére, a 74 éves Claudette nemrég egy interjúban mesélt húga betegségéről. Az énekesnő a stiff-person-szindrómában szenved, ami egy ritka és gyógyíthatatlan neurológiai betegség.

Fájdalmas izomgörcsökkel és izommerevséggel küzd

A stiff-person-szindróma a központi idegrendszert érinti, különösen az agyat és a gerincvelőt. A betegségre a törzs és a végtagok változó intenzitású izommerevsége jellemző, időközönként erős és fájdalmas izomgörcsök léphetnek fel, továbbá előfordul még az ingerekre, például hangokra és fényre való fokozott érzékenység, valamint az érzelmi stressz. A betegségben szenvedő emberek idővel mozgássérültté válhatnak, esetleg tolószékbe kerülhetnek, vagy ágyhoz kötöttek lesznek, így nem tudnak dolgozni és önmagukról gondoskodni.

„Céline erős nő”

 „Ez egy olyan betegség, amelyről keveset tudunk. Vannak görcsök, melyeket lehetetlen kontrollálni. Keveset tehetünk azért, hogy támogassuk vagy enyhítsük fájdalmát” – nyilatkozta Claudette testvére állapotáról. Azonban azt is hozzátette, hogy nővére „mindent megtesz azért, hogy felépüljön. Erős nő.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Céline Dion (@celinedion) által megosztott bejegyzés

A cél: visszatérés a színpadra

Az év elején Dion egy ismerőse nyilatkozott arról, hogy az 55 éves énekesnő „mindent megtesz” azért, hogy elég egészséges legyen ahhoz, hogy visszatérhessen a színpadra, miután 2024 áprilisáig lemondta koncertjeit. „Szívszorító, hogy le kellett mondania a turnét, de mozgási és egyéb problémákkal küzd a betegség miatt. Mindent megtesz, orvosokkal dolgozik együtt, mert szeretne fellépni. Egyáltalán nem adta fel. Reméli, hogy a betegséggel kapcsolatos összes problémát meg tudja oldani, hogy újra énekelhessen” – mondta Dion ismerőse.

Küzdelmekkel teli mindennapok

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Céline Dion (@celinedion) által megosztott bejegyzés


Az énekesnő decemberben egy megindító Instagram videóban, a könnyivel küzdve vallott betegségéről. „Sajnos ezek a görcsök a mindennapi életem számos területére hatással vannak. Néha nehézséget okoz még maga a járás is, és nem tudok úgy énekelni, ahogyan eddig” – mondta őszintén Dion. Azt is bevallotta, hogy minden erejével azon dolgozik, hogy képes legyen újra színpadra állni, de ez most hatalmas kihívás számára. A küzdelmét a betegséggel egy felkészült orvoscsapat, terapeuták, gyógyszerek és a rendszeres mozgás segíti. Most azonban arra van szüksége, hogy kizárólag a felépülésre fókuszáljon, így az európai turnéját lemondta. 

A videóban természetesen a családját is megemlítette: „És itt vannak a drága gyermekeim, akik támogatnak és reményt adnak nekem” – mondta könnyes szemekkel. Dionnak három fiúgyermeke van, a 22 éves René-Charles és a 11 éves ikrek, Nelson és Eddy, akiknek édesapja az énekesnő néhai férje, René Angélil.

Forrás: People
Nyitókép: Bravo / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: