Egy fiatal színész összeköltözött 89 éves szomszédjával, hogy az idős hölgy ne legyen magányos

Elképesztő, hogy egyetlen kedves gesztus mekkora változást hozhat az életünkbe. Ezt Chris Salvatore és Norma Cook története is remekül példázza. De miért is mondjuk ezt?

A 26 éves színész, Chris Salvatore 2012-ben költözött West Hollywoodba, de ekkor még fogalma sem volt arról, hogy a szomszédban lakó idős hölgyre, Norma Cookra egyszer saját nagymamájaként tekint majd. Pedig ez történt. Az egész úgy kezdődött, hogy a költözést követően Salvatore észrevette, a szomszéd ház ablakából egy kíváncsi szempár figyeli minden mozdulatát. A férfi odaköszönt az ekkor 84 éves asszonynak, Norma Cooknak, majd beszélgetésbe elegyedtek. Cook egyedül élt macskájával, Hermes-szel, akit azonnal bemutatott Salvatore-nak. Ezt követően a két szomszéd gyorsan összebarátkozott, rendszeresen meglátogatták egymást. Néha egy pohár pezsgővel koccintottak miközben a környék történéseiről pletykáltak. De pizza estekből, közös ebédekből, születésnapi meglepetésekből, ünneplésből és nagy nevetésekből sem volt hiány. Ahogy telt az idő, egyre inkább úgy tekintettek egymásra, mint egy családtagra. Cook unokájaként szerette Salvatore-t, a férfi pedig nagymamájaként az idős hölgyet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Salvatore (@chrissalvatore) által megosztott bejegyzés

Idősotthon? Még mit nem!

Éppen ezért, amikor Cook egészségi állapota 89 éves korában megromlott, a 31 éves Salvatore azt tette, amit minden jó unoka ebben a helyzetben: felajánlotta, hogy segít a gondozásában. Cook évekig leukémiával küzdött, 2016 végén pedig súlyosan megbetegedett, és két hónapot kórházban kellett töltenie tüdőgyulladás és légzési elégtelenségek miatt. Rohamosan romló egészségi állapota miatt az orvosok megállapították, hogy az idős asszonynak már nem lenne biztonságos 24 órás felügyelet nélkül egyedül maradnia. Salvatore ekkor elindított egy GoFundMe-t, hogy szomszédja fedezni tudja a kórházi ellátás költségeit és a bejáró gondozó bérét. Akciója sikeresen zárult, hiszen több mint 50.000 dollárt gyűjtött össze.

Mivel Cooknak egyetlen rokona sem élt a közelben, nem maradt más lehetősége, minthogy beköltözzön egy idősotthonba. „Egyszerűen nem tudnám megtenni ezt valakivel, aki olyan fontos nekem, mint a saját nagymamám” – mondta ekkor Salvatore. Ehelyett felajánlotta beteg szomszédjának, hogy költözzön hozzá. Cookot teljesen lenyűgözte a férfi nagylelkűsége, ráadásul gyorsan megszokták egymás társaságát, mivel korábban is sok időt töltöttek együtt. „Az én otthonom volt az egyetlen olyan hely, ahová szívesen beköltözött volna. Határozott véleménye van arról, hol szeretné tölteni élete hátralévő napjait. Itt akart maradni” – magyarázta Salvatore. „Olyan érzés, mintha mindvégig ez lett volna megírva. Igazán megnyugtató, hogy itt lehetek neki.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Salvatore (@chrissalvatore) által megosztott bejegyzés


Miután Cook és macskája beköltözött, gyorsan kialakult az új rutinjuk. Salvatore főzött neki, együtt nézték a híreket a kanapén, miközben beszélgettek, pezsgőt ittak és mogyorót rágcsáltak. Bár az orvosok azt mondták, csoda lenne, ha Cook megélné az ünnepeket, az új lakótársak még néhány hónapot együtt tölthettek, az újévet is közösen ünnepelték. Cook végül 2017 februárjában hunyt el. „Érzem, hogy vigyáz rám, és ez boldoggá tesz” – mondta az idős hölgy halálát követően. „Megszabadult a fájdalomtól és megbékélt. Valószínűleg iszik egy pohár pezsgőt, táncol, és újra találkozik azzal a sok baráttal, akiket élete során szerzett. Teljesen más emberré váltam miatta, és köszönettel tartozom ennek a csodálatos hölgynek mindazért, amit megtanított.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Salvatore (@chrissalvatore) által megosztott bejegyzés


Forrás: My Modern Met
Nyitókép: Matthias Zomer/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: