Egy férfi veteményesét rendszeresen megdézsmálta egy mormota, ezért saját kertet épített neki

Chunk, a mormota az internet sztárjává vált pedig ő csak annyit tett, hogy meglopott egy amerikai kertészt – és ezt pimaszul az orra alá is dörgölte.

Amikor a delaware-i Middletownból származó Jeff Permar észrevette, hogy a kertjében lévő zöldségeket látványosan megcsócsálják, elhatározta, hogy megkeresi a tettest. Félreértés ne essék, a férfi nem egy-két harapásnyomra lett figyelmes. Elmondása szerint 20 éves kertészkarrierje során sosem találkozott még ekkora mértékű kárral: szinte mindent, amit elültetett a földig rágtak. Permar sejtette, hogy a tettes a fészere alatt lakik, ezért mozgásérzékelő kamerát szerelt a közelbe, és várt. A felvételeken először olyan állatok tűntek fel, amelyek bele-beleharaptak a termésbe, majd az az éhenkórász is megjelent, aki a nagy kárért felelős volt: egy mormota lepleződött le, akit a kertész Chunknak nevezett el. A bátor állat megragadott egy darab zöldséget, leült közvetlenül a kamera előtt és megette az egészet. „Egyenesen a kamerába nézett, mintha azt mondaná: »Igen, itt vagyok. Megeszem a kerted. Mit fogsz tenni ellene?«” – emlékezett vissza Permar.

Chunk, a mohó mormota

Chunk hatalmas étvággyal rendelkezett, és biztosan nem volt válogatós. A kamerafelvételeken látszott, hogy gyakorlatilag mindent felfal a kertben, az almától a paradicsomon keresztül egészen a sárgarépáig, és persze a brokkoli sem úszta meg. Permar mérges volt az állatra és mindent megtett, hogy Chunkot távol tartsa a veteményestől. Kísérletei – beleértve a kerítésépítést is – kudarcba fulladtak. Minden erőfeszítése hiábavaló volt, különösen azután, hogy Chunk nem egyedül, hanem barátnőjével közösen kezdett el betörni a kertbe, hogy vele is megossza a zsákmányt. Azonban ahogy telt az idő, Permar egyre inkább a szívébe zárta a két mormotát. Egyre jobban szórakozott azokon a felvételeken, amik a csámcsogó állatokról készültek. „Csak próbálnak életben maradni. Ha tudok tenni valamit annak érdekében, hogy megvédjem, biztonságban tartsam őket és meghosszabbítsam az életüket, akkor megteszem” mondta Permar, akinek zseniális ötlete támadt. 

Miután a mormota elvonult téli álmot aludni, Permar elkezdett dolgozni a meglepetésen. Kertjét rágcsálóbiztossá tette, hogy biztosan távol tartsa őket a terméstől. Azonban egy másik veteményest is kialakított, amit kifejezetten az állatoknak szánt. A férfi alig várta, hogy lássa a reakciójukat. Kora tavasszal Chunk és barátnője (akit Permar Nibbles-nek nevezett el) kimerészkedett a fészer alól és azonnal birtokba vették saját kertjüket. Nem sokkal később a család tovább bővült. Permar észrevette, hogy a kamera felvételein nem kettő, hanem öt állat rágcsálja a zöldségeket: Chunk, Nibbles és három kölyök mormota. Amikor más mormoták is megjelentek, a nagylelkű kertész még egy piknikasztalt is felállított a bejárat közelében. Még ő is meglepődött, hogy az állatok valóban összegyűltek körülötte és ott elfogyasztották el uzsonnájukat.

Az internet legnagyobb mormotasztárja

Az amerikai kertész sejtette, hogy a mormota valóságshow másoknak is mosolyt csal majd az arcára. Ezért saját YouTube-csatornát készített Chunk családjának, ahol a kamerafelvételek legjobb pillanatait osztotta meg a nagyvilággal. Az internet legnagyobb mormotasztárja a YouTube-on jelenleg 115 ezer, az Instagramon pedig 508 ezer követővel büszkélkedhet. Nézz meg egy mókás videómontázst és megérted, miért kíváncsiak ilyen sokan Chunkra és családjára.

Forrás: My Modern Met
Nyitókép: Vadim Serebrenikov/EyeEm/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is olvasd el:

Legnépszerűbb cikkek: