Próbáltad már ezt a könnyen elkészíthető spanyol ropogós fánkot? A churros isteni finom kávéval, forrócsokival, de akár csak úgy, önmagában is.
A churros sokak kedvence, a spanyoloknál pedig nemzeti édességnek számít. A kávéba, vagy kisebbeknek forró csokiba mártogatható isteni édességet most te is elkészítheted otthon: mutatunk egy szuper egyszerű és nagyon finom receptet, hogy elkápráztathasd a családot vagy a vendégeket.
A legfinomabb churros: így készítsd el
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 14 dkg finomliszt
- 4 db tojás
- 1 zacskó fahéj
- 5 dkg kristálycukor
- 4 dl napraforgóolaj

Elkészítés:
Forrald össze a tejet a vajjal a cukorral és a csipetnyi sóval. Amikor már minden felolvadt, szórd hozzá a lisztet, és finoman kevergetve, takaréklángon főzd addig, amíg sűrű, de még folyékony masszát nem kapsz, ami elválik az edény falától. Kihűlés után robotgéppel keverd a masszához a tojásokat. A sütéshez melegítsd meg az olajat, majd csillagcsöves habzsákból kezdj 8-15 cm hosszú csíkokat nyomkodni az olajba.
A churros 2-3 perc alatt aranybarnára sül, ekkor szűrőlapáttal szedd ki őket. Keverd össze a fahéjat a kristálycukorral, és a lecsöpögtetett fánkokat azon melegében forgasd meg a fahéjas kristálycukorban.
Ne felejts el elmenteni magadnak ezt a receptet. Így ha Spanyolországba vágysz, vagy csak megkívánod a churros isteni ízét, bármikor el tudod készíteni otthon is!
Nyitókép: Westend61 / Getty Images