Kóstold meg a spanyolok nemzeti édességét: íme, a legfinomabb churros receptje

Próbáltad már ezt a könnyen elkészíthető spanyol ropogós fánkot? A churros isteni finom kávéval, forrócsokival, de akár csak úgy, önmagában is.

A churros sokak kedvence, a spanyoloknál pedig nemzeti édességnek számít. A kávéba, vagy kisebbeknek forró csokiba mártogatható isteni édességet most te is elkészítheted otthon: mutatunk egy szuper egyszerű és nagyon finom receptet, hogy elkápráztathasd a családot vagy a vendégeket.

A legfinomabb churros: így készítsd el

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 14 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 1 zacskó fahéj
  • 5 dkg kristálycukor
  • 4 dl napraforgóolaj
churros spanyol édesség
A churros isteni spanyol csemege, így készítheted el otthon is! Fotó: Westend61 / Getty Images

Elkészítés:

Forrald össze a tejet a vajjal a cukorral és a csipetnyi sóval. Amikor már minden felolvadt, szórd hozzá a lisztet, és finoman kevergetve, takaréklángon főzd addig, amíg sűrű, de még folyékony masszát nem kapsz, ami elválik az edény falától. Kihűlés után robotgéppel keverd a masszához a tojásokat. A sütéshez melegítsd meg az olajat, majd csillagcsöves habzsákból kezdj 8-15 cm hosszú csíkokat nyomkodni az olajba.

A churros 2-3 perc alatt aranybarnára sül, ekkor szűrőlapáttal szedd ki őket. Keverd össze a fahéjat a kristálycukorral, és a lecsöpögtetett fánkokat azon melegében forgasd meg a fahéjas kristálycukorban.

Ne felejts el elmenteni magadnak ezt a receptet. Így ha Spanyolországba vágysz, vagy csak megkívánod a churros isteni ízét, bármikor el tudod készíteni otthon is!

Nyitókép: Westend61 / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: