Ciderfesztivál lesz a pünkösdi hétvégén Etyeken

Az Almás Kert Cider Feszten végigkóstolhatod a magyar termelői cidereket, és az etyeki BudaPrés Cider pincészet számos további szuper programmal vár. Fűben ücsörgésből, almaborokból, finom falatokból és akusztikus koncertekből nem lesz hiány.

A pünkösdi hétvége első két napján, május 27-én és 28-án kerül megrendezésre az Almás Kert Cider Feszt. A helyszín azért lesz különleges, mert a BudaPrés Cider pincészet épületében és az előtte húzódó almásban zajlanak majd az események. A BudaPrés ciderei mellett azonban ott lesznek a legmeghatározóbb hazai termelők, így az AGP Cider, a Bright Cider, a Czider, a Mad Dog Cider és a Richí’z Cider almaborait is megkóstolhatják a vendégek.

„A ciderek iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Bár tény, hogy a műfajt egyáltalán ismerők többsége még a tömegtermékekkel azonosítja ezeket az italokat, egyre többen fedezik fel, hogy milyen sokszínű és izgalmas világa van a kisüzemi cidereknek. Ezek az almaborok kis tételszámban, friss almából készülnek alacsony cukortartalommal vagy szárazon” – osztja meg gondolatait Haberl Dániel, a BudaPrés Cider vezetője, a fesztivál házigazdája.

Haberl Dániel, a BudaPrés Cider vezetője
Haberl Dániel, a BudaPrés Cider vezetője. Fotó: Kőrösi Tamás

Pizza, hamburger és koncertek

Május 27-én, szombaton pizzát süt Szabi, a Pék, akit Olaszországban idén tavasszal a világ legjobb 50 pizzamesterének egyikévé választottak. A Piknik UtczaBár pedig mindkét nap ott áll majd a grill mellett, és forgatja a hamburgerpogácsákat. A kávéról a 42 Coffee fog gondoskodni. Szombaton a Microdosemike, vasárnap a Nagy Barni x Kiss Peti Duo lép fel.

Pincetúra és mesterkurzus is várja a látogatókat

Azoknak, akik a ciderezésen és a hamburgerezésen túl szeretnének jobban elmélyedni a ciderek világában, több programmal is készülnek a szervezők. Mindkét nap 13 és 16 órától is egy pincetúra keretében vezetik végig a vendégeket a BudaPrés Cider épületén, végigkövetve az utat, amelyet az alma bejár annak megérkezésétől a kész almabor kóstolásáig. Emellett vasárnap délután egy mesterkurzus is várja az érdeklődőket, ahol a fesztiválon kiállító pincék mindegyike személyesen mutatkozik be. Miközben elmesélik történetüket, egy számukra különösen fontos ciderükről is sok tudnivalót árulnak el.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BudaPrés Cider (@budaprescider) által megosztott bejegyzés

„Az idei Almás Kert Cider Feszt nemcsak azért lesz számunkra különleges, mert ezzel folytatjuk a tavaly megkezdett sorozatot, hanem azért is, mert most nyitjuk meg először kóstolótermünket, a Cider Bárt. Pincészetünk építése tulajdonképpen ezzel a lépéssel zárulhat le, hogy a nálunk, optimális körülmények között készített cidereket innentől a helyszínen kóstolhatják meg a cider-rajongók” – meséli el Haberl Dániel, hogy miért készültek egész tavasszal izgatottan erre az eseményre.

Helyszín: 2091 Etyek, Borvirág utca 2.

Forrás: sajtóközlemény Nyitókép: Miknyóczki Dóri

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Legnépszerűbb cikkek: