Ciki vagy menő? 5 sztár, akinek extrém tetkói mellett képtelenség szó nélkül elmenni

Vannak tetoválások, amelyek menők, pláne akkor, ha jól megválasztott helyen és stílussal vannak elkészítve. De persze vannak katasztrófális alkotások is. Körülnéztünk a világsztárok tetkói között, és ítéletet mondtunk: ciki vagy menő?

Testünk díszítése többezeréves múltra tekint vissza. A régmúltban a legkülönbözőbb célokkal vitték a tintát az emberek a bőrük alá. Lehetett az ok törzsi megkülönböztetés és hovatartozás, esetleg az ellenség elijesztése, rangjelzés, figyelemfelkeltés vagy azonosítás. A jelenleg legrégebben ismert emberi tetoválást az 1990-es években az Alpokban megtalált férfimúmia viseli. A több mint 5000 éves Ötzi testét párhuzamos és keresztre emlékeztető tetoválások díszítik. De időszámításunk előtti múmiákon is találtak már egyértelmű festéknyomokat, amik szintén azt bizonyítják, hogy a tetoválásoknak rendkívül nagy jelentősége van az ember életében.

Csípős savanyú csirke

Akármi is inspiráljon arra, hogy bevállalj egy díszítést, ami azán egész életeden végigkísér, mielőtt tű alá veted magad, érdemes alaposan megfontolni, mi az, amit hosszú távon sem fogsz megunni. A tetoválás, bár napjainkban leginkább divatból varratjuk magunkra, legyen nagy vagy egészen aprócska, tulajdonképpen egy darabka művészet a testen. Nézd meg, hogy milyen tetkókat vállaltak napjaink világsztárjai, és döntsd el, vajon az évek múlásával még mindig olyan menő egy-egy díszítés, vagy már eljárt az idő felettük. Manapság talán már nem kapsz szerelem helyett csípős savanyú csirke feliratot a hátadra, még napjainkban is beüthet a krach, ha nem figyelsz oda.

Cara Delevigne

A szupermodell híres tetoválásfüggőségéről. nagyon ütős kis oroszlánfej jelent meg egy ideje Cara mutatóujján, amely szinte gyűrűként funkcionál. Nagyon jól kiegészíti a színésznő és modell többi tetoválását, mint például az elefántot a karján, vagy a kígyót a másik kezén. Védjegyévé mégis nevének cirkalmas kezdőbetűi váltak a bal kezén.

Angelina Jolie

Egy  tetoválás, amelyet kikezdett az idő vasfoga. Szerencsére a fejlett kozmetikai technikának köszönhetően most már a családja születési helyének koordinátáivá át tudták alakítani a Billy Bob Thorntonnal való kapcsolatának mementóját. Jolie számos módon inspirálja azonban rajongóit, gondoljunk csak  a nyakán lévő inspiráló ismerd a jogaidat tetoválására.

Katy Perry

Katy Perrynek szerencsére nem kell a szomszédba menni humorért. Legújabb koncertsorozatakor egy Hello Kittyt varratott magára, de van már rajta eprecske, és lótuszvirág is. Kedvencünk a Russel Branddal való kapcsolatakor készíttetett szanszkrit “sodródj az árral” felirat a bicepszén.

Selena Gomez

Egy végtelenül kedves és megható tetoválás, ez a kis g betű, amellyel a Grammy-díjas énekes-színésznő a testvére Gracie előtt tiszteleg. A lányok az életben is kíválóan megvannak, imádják egymást, így nekem ez a hajjal eltakarható, nagy jelentőséggel bíró minta lett a személyes kedvencem.

Kendall Jenner

A divatmodell tevoválása számomra az extrémebb kategóriába sorolható, ám annyira menő, hogy kihagyhatatlan a felsorolásból. Egyrészt biztos nagyon fájhatott, másrészt rendkívül jól elrejthető. Harmadrészt pedig trükkös, mert nehéz eldönteni, hogy a felirat: MONEY vagy Honey. Kendall bevallása szerint a money vagyis pénz felirat látható, ha elbiggyeszti a száját.

Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images
Forrás: Allure

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: