Staycation a családdal – Elmondjuk, miért is olyan jó ötlet otthon nyaralni

Összehozza a családot

Kevés pénzből, többnapos, élményekben gazdag nyaralás a családdal, úgy, hogy még a szállás is ingyen van? Igen, lehetséges!

Nem kell kimozdulnotok a városból ahhoz, hogy egy igazán jót nyaraljatok a családdal. Szervezz olyan otthoni pihenést, ahol a hangsúly a közös időtöltésen van. Reggelente menjetek strandra, kempingezzetek a kertben, esténként rakjatok tábortüzet. Higgy nekem, nemcsak a gyerekek fogják fergetegesen érezni magukat, hanem ti is!

A staycation előnyei

Ha itthon maradtok, megspóroljátok az utazásra fordított időt, de természetesen anyagilag is sokkal jobban jártok, hiszen nem kell repülőjegyre vagy benzinre költenetek. Ráadásul azon sem kell aggódni, hogy ki vigyázzon a család kedvencére, amíg ti távol vagytok.

Hogyan készüljetek?

Kerüljétek azokat a tevékenységeket, amelyek az átlagos hétköznapjaitok részét képezik. Például: ha nem szeretnéd a tűzhely előtt tölteni a szabadnapokat, inkább főzz előre. Sőt, azt is megtehetitek, hogy a családdal ellátogattok a lakóhelyetekhez közeli étterembe, vagy rendeljétek házhoz a vacsorát. A takarítás szintén nagy mumus, amire egy átlagos üdülés alatt nem is gondolunk. Próbáljátok meg előre elvégezni a házimunkákat, hogy a staycation ideje alatt, két strandolás között ne kelljen vele bajlódni. 

Előre tisztázandó kérdések

Amikor nyaralni indultok azonnal bekapcsol bennetek a fiesta életérzés, de, ha a megszokott otthoni környezetben tervezitek a pihenést, az megnehezítheti az átállást. A következő kérdések megválaszolása után könnyebb lesz átlendülni a vakáció üzemmódba:

  • Mikor kezdődik hivatalosan a nyaralás? Hétfőn reggel még elszaladhatsz a postára? Visszahívhatod a főnököt?
  • Lehet egyéni programokat csinálni? Meglátogathattok barátokat, rokonokat külön-külön?
  • Szabad ránézni a céges levelekre? A tévézés megengedett?
  • Hogyan osszátok meg a költségeket? Van egy keret, amit nem szeretnétek átlépni?

Staycation programötletek

A közösen töltött idő lényege, hogy egytől egyig jól szórakozzatok és öröm legyen a kikapcsolódás. Ezért a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki mondjon programötleteket. Végezetül üljön össze a családi kupaktanács és szavazzátok meg, merre menjetek aznap! 

  • Legyetek turisták! – Fedezzétek fel a város ezer arcát! Fogadni mernék, nem tudtok mindent róla és nem jártátok még be az összes nevezetességet. Itt az ideje!  
  • A városi parkok – A parkokban töltött idő szórakoztató és olcsó módja annak, hogy élvezzétek az üdülést. Elő a pokróccal, a piknikkosárral! Pakoljatok be labdát, tollast, hogy a sportolás se maradjon ki. Ha van rá lehetőségetek, akkor csónakázzatok vagy próbáljátok ki a horgászatot.
  • Csobbanjatok! – A vízparti kikapcsolódást mindenki szereti. Nem kell a legzsúfoltabb strandra mennetek, ha van a környéketeken egy fürdőzésre alkalmas tó, tegyetek próbát. Szerezzetek be színes matracokat és irány a víz!
  • Társasjáték-bajnokság – Előfordulhat, hogy az időjárás nem a ti oldalatokon áll, de ez ne szegje a kedvetek. Rendezzetek társasjáték-bajnokságot! Válasszatok olyan társast, amit a család minden tagja élvez.
  • Kemping a kertben – Ha van kertetek ezt a programot nektek találták ki. Állítsatok fel sátrat, gyújtsatok tábortüzet és sütögessetek! Ez a hangulatos program még jobban összehozza a családot.

Szerző: Szép Csenge
Nyitókép: Jack Frog/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: