Cseles egy ital: 3 élethelyzet és 3 hozzá illő felnőtt szörp recept

Napközben jellemzően nem szoktunk italozni, de ne legyünk álszentek, vannak szituációk, amikor jólesne egy kis lélekerősítő. Ilyen helyzetekre találták ki a felnőtt szörpöt, ami olyan, mint egy könnyű limonádé, csak egy kis extra csavarral.

Vannak napok, amikor már legszívesebben napközben kipukkantanánk egy finom pezsit, hogy el tudjuk viselni a lét elviselhetetlen könnyűségét. Legyen szó barátnős találkozóról, a gyerekek hisztijéről, üzleti megbeszélésről, vagy esti lazulásról. Persze, ezt nem mindig tehetjük meg. Néhány korty nyugtató hatású tüzesvíz oldja ugyan a hangulatot, de társadalmi stigmát is jelenthet. Gyakran érezzük magunkat elítélve, még akkor is, ha felelősen italozunk. Ha te is azok közé tartozol, akik nagy ritkán szívesen meginnának egy-egy rendkívüli alkalommal pár kortyot, mutatjuk, hogyan cselezheted ki a károgókat. A felnőtt szörpökről korábban már írtunk: édes, ízletes szirupokról van szó, egy kis extra csavarral. Ezek a szörpök ugyanis 24% alkoholt tartalmaznak, felhígítva pedig könnyű, nyári frissítőt kaphatunk. És hogy milyen élethelyzetben milyen módon fogyasszuk a szörpünket? Íme, 3 szituáció és 3 hozzá illő recept. 

Délutáni csajos találka

Fotó: Nyiri Bernadett

Ezer éve nem találkoztál a barátnőddel, de nincs lehetőségetek (vagy kedvetek) „ereszd el a hajam” bulit tartani? Délutáni lazításhoz, munka utáni leeresztéshez kiváló ital lehet, ha egy kevés meggyes felnőtt szörpöt rózsaborssal és gyömbérrel bolondítasz meg. A rózsabors zamata pár pillanat alatt átízesíti a feszültségoldót, és mindenki sokkal jobban fogja érezni magát. Akár a parkban, egy pikniken is fogyaszthatjátok. Természetesen, ahogy mindent, ezt is csak felelősséggel!

Így készítsd el: A Meggyes Cselest öntsd fel szénsavas ásványvízzel és dobj pár szem rózsaborsot és egy kis reszelt gyömbért mellé.

A Bodzás meló

Fotó: Nyiri Bernadett

Az élet egy cseles kis játék. Neked pedig meg kell találni a módját, hogyan játszhatod. Szívesen alakítanál ki barátibb kapcsolatot üzleti partnereddel? Esetleg üzletfeled, munkatársad javasolja, hogy igyatok meg valamit, ami lazíthatja a beszélgetést, de te azért szeretnél koncentrált maradni. Érdekes helyzet, hiszen ilyenkor erős italt nem jó választani, de a javasolt koccintást sem illik visszautasítani. Ilyenkor kérhetsz egy bodzás-citromos felnőtt szörpöt, ami könnyed és felfrissít, akár egy kellemes limonádé. Mi egy meeting alkalmával egy kevéske Cseles szörpöt tonikkal dobtuk fel, amitől egészen érdekessé vált az ízvilága. És a megbeszélés is vidámabb hangulatban zajlott.

Így készítsd el: A Bodzás-Citromos Cselest tonikkal öntsd fel és ízlés szerint citromlével és lime-mal ízesítsd.

Indítsd az estét

Fotó: Diós Bori

Ha nincs kedved borozni vagy pezsgőzni, akkor gyűjts édes élményeket ezzel az alma és gyümölcsdarabokkal feldobott szörppel. A spanyol sangriához hasonló ízvilágú itallal garantáljuk, hogy nem lesz gondod a flamencoval sem, ha péntek este táncolni támad kedved.

Így készítsd el: A Kékáfonyás-Karadamomos Cselesbe ízlés szerint vágj alma, körte, eper szederdarabokat.

A helyszínért köszönet a LaMaisonBistrot-nak
Haj: Szabó Eszter by Hekaté
Nyitókép: Diós Bori

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: