Cseréld egyedi, kézzel készült képeslapra a Messengert, és lepd meg szeretteidet!

Az idei karácsony ne a rohanásról szóljon! Állj meg pár percre, szedj elő néhány színes és csillogó filctollat, és készíts pár személyre szóló karácsonyi képeslapot a szeretteid számára. Az alkotás öröme garantáltan kikapcsol!

Emlékszem, kislány koromban befészkeltem magam anyukám ölébe, és figyeltem, ahogy karácsonyi képeslapokat ír a rokonságnak. A mai napig előttem van, milyen gondosan kanyarította a gyöngybetűket, és egyáltalán nem tehernek élte meg az ünnepi készülődést. Kis időre kikapcsolta, ahogy engem is megnyugtatott a piros, az arany és az ezüst tollak csillogása a képeslapok hátulján. Ahogy idősebb lettem, én is alá tudtam írni a kedves sorokat, sőt előszeretettel gyártottam saját képeslapokat a többiek számára. Minden rajztudásomat bevetettem, készültek a kövér hóemberek és a csálé karácsonyfák, a figyelmesség pedig viszonzásra talált, mert minden decemberben sorra jöttek az ország különböző szegleteiből a szívhez szóló üzenetek. Még Németországból is kaptunk képeslapot, anyukám gimnáziumi barátnőjétől. Ekkor eldöntöttem, ha törik, ha szakad, megpróbálok minden évben leülni és megfogalmazni néhány kedves sort a szeretteim számára. Ilyenkor csinálok magamnak egy csésze forró teát, beteszem a kedvenc ünnepi dalaimat, bekuckózok a kanapéra és előkészítem azokat a bizonyos tollakat.

Slow karácsony tipp:

Az idei Messenger üzenetek helyett ragadj tollat és képeslap formájában kívánj boldog karácsonyi ünnepeket a szeretteidnek! Hidd el, a nagy rohanás közepette nemcsak kikapcsolhatsz pár percre, hanem még személyesebbé varázsolhatod az ünnepi jókívánságaidat. Ha nem tudod, hogyan kezdj neki, összegyűjtöttünk néhány inspiráló karácsonyi képeslapot, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz másoknak.

Absztrakt rénszarvas kezdőknek

Fotó: fixy.33/Instagram

Nem baj, ha nem vagy egy született Picasso! Ezt a képeslapot minimális rajztudással is elkészítheted, hiszen pont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Nincs másra szükséged, mint egy vékonyabb fekete és színes filctollakra, majd kezdődhet a szerelmes rénszarvasok megrajzolása. Tudod, mi a legjobb az egészben? Az sem baj, ha kimész a vonalból!

Majd, ha piros hó esik

Forrás: lady_stump/Instagram

Tavaly karácsonykor hasonló képeslapot készítettem. Igaz, első ránézésre bonyolultnak tűnhet, de csak minimális varrótudást igényel a dolog. Szerezz be színes filc anyagokat, az egyikből vágj ki egy téglalap formát, a többiből pedig készíts havas hegyeket, utat és házakat. Majd a téli táj részeit varrd fel a téglalap formájú anyagra – a lustábbak ragaszthatnak is. Végül egy vastagabb papírból nyisszants le akkora részt, amit pillanatragasztó segítségével felragaszthatsz a filcből elkészített téli táj hátuljára.

Varázslatos magyal ágak

Fotó: elenawcolor/Instagram

A karácsonyi készülődés egyik elengedhetetlen része a magyal, ami bármilyen ünnepi dekorációt hangulatossá tesz. Miért ne csempészhetnéd rá a képeslapokra is a piros bogyókat? Az ágak elkészítéshez szükséged lesz zöld és piros vízfestékre, valamint fekete színű festékre.

Klasszikus karácsonyfa

Fotó: letsy_postcards/Instagram

A karácsonyi képeslap nem teljes a klasszikus fenyőmotívum nélkül! Ehhez szükséged lesz egy sötétebb, lehetőleg barnás árnyalatú papírra, fehér és zöld festékre, illetve egy aranyszínű tollra. Ez szintén egy olyan képeslap, amit bárki elkészíthet, a gyerekek bevonása kötelező! Gyerekként én is rendszeresen segítettem anyának az ehhez hasonló ünnepi rajzok kivitelezésében, és azt kell mondjam, nagyon szép karácsonyfákat készítettem a rokonság nagy örömére.

Nyitókép: OstapandRoksolanaMykytiv/iStock/Getty Images Plus

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: