Csúnya és szőrös, mégis évek óta a legnagyobb téli divat

Viszont meleg, kényelmes, praktikus, bármivel kompatibilis, és még csak zokni sem kell hozzá.

Vannak olyan megmagyarázhatatlan, ugyanakkor mégis kihagyhatatlan kiegészítők a divatban, amelyek felett soha nem jár el az idő, még akkor sem, ha a szépség oltárán feláldozásra kerülnek. Ilyen, évtizedek óta megkerülhetetlen darab az UGG csizma is.

Mitől ennyire népszerű, ez az ormótlan, szőrös lábbeli, amit a legmenőbb sztárok is előszeretettel hordanak, a legtrendibb szettjeikhez is?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brian Smith (@briansmithugg) által megosztott bejegyzés

Az UGG sztori

A báránybőr csizmákról az 1800-as évek vége óta vannak feljegyzések, amikor az ausztrál pásztorok bőrszíjak segítségével a báránybőrt a lábukra és bokájukra fűzték. Ezekből alakultak ki azok a csizmák, amelyeket az 1920-as években Ausztrália vidékén viseltek. A csizma legelső ismert kereskedelmi gyártása 1933-ban történt Új-Dél-Walesben, a Blue Mountains Ugg Boot néven ismert cégnél, majd az 1950-es években Frank Mortel a Mortel’s Sheepskin Company-nál vitte tovább, ami a mai napig is működik. Ő volt az első, aki 1958-ban „Ugg boots”-nak nevezte el a csizmát, miután felesége az első elkészült párra csak annyit mondott, hogy ugly. Egy sydney-i szörflegenda, Shane Stedman szerint ő találta fel az UGG Boots-t, de a világhírt egy másik szörfösnek, Brian Simth-nek köszönheti a cuki csizma. Ő volt az, aki egy bőröndnyi csizmával megérkezett az Amerikai Egyesült Államokba, és be is jegyeztette az UGG Boots védjegyet.

A rendkívül kényelmes darabot később továbbfejlesztették, így ma már többféle színben, hosszban és fazonban is kapható az ikonikus modell újragondolt változata. Praktikusságához egy fikarcnyi kétség sem fér, sőt azon sem nagyon érdemes vitatkozni, hogy létezik-e nála melegebb lábbeli. Hogy szebb van-e, az már egy másik kérdés, de jobb, ha elfogadjuk magyarázatnak azt az érvelést, amit évekkel ezelőtt egy milánói üzletben láttam a márkának szánt dicséretként: annyira csúnya, hogy az már szép.

Népszerűségét pedig mi sem mutatja jobban, minthogy minden magára valamit is adó, téli lábbelit forgalmazó üzlet kínálatában megtalálható az eredeti, vagy annak másolt verziója.

A klasszikus

ugg.com

Az eredeti modell, a legtöbbet gyártott és eladott színű fazon.

Rövid

factool.hu

Magasított talppal és rövid szárral, szoknyához is ideális viselet.

Ezüst

hm.com

Ha a kényelem és a praktikum mellet a csillogás is szempont, akkor ezt a darabot szeretni fogod.

Díszített

zalando.hu

Színes díszítésekkel turbózott fazon, ha egy kis változatosságra vágysz.

Színes

aboutyou.hu

Ha biztosra akarsz menni, ebben a pink modellben garantált, hogy nem maradsz észrevétlen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

UGG® (@ugg) által megosztott bejegyzés


Forrás: everythingaustralian.com

Fotó: Edward Berthelot/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: