Göndör hajú hal és Superman Santa: imádjuk a csúnya karácsonyfadíszeket

Ha van csúnya karácsonyi pulcsi, akkor csúnya karácsonyfadísz is

A csúnya karácsonyi pulcsi-őrület mellett egy újabb megosztó ünnepi trend is egyre népszerűbbé válik. Ne lepődj meg, ha idén giccses, furcsa és csúnya karácsonyfa-díszekkel találkozol az üzletekben (és az ismerőseid karácsonyfáján)!

A karácsonyi tradíciók közé lassan a csúnya pulcsik viselését is felvehetjük – évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a jópofa szokás és egyre őrültebb kreációkkal találkozhatunk a baráti és céges összejöveteleken. A szörnyen rosszul kivitelezett printek, a vicces felirattal díszített kötött pulcsik mellett már az sem meglepő, ha valaki égőkkel vagy karácsonyi boával díszített felsőben toppan be az ajtón. Ilyenkor semmi sem ciki, sőt, minél extrémebb, annál jobb.

Engem eddig még nem kapott el a trashy kötött pulcsi őrület, ehelyett a csúnya karácsonyfadíszek ejtettek rabul. És itt most a ‚‚csúnya’’ jelzőt a szó legcsodásabb értelmében értem. Hosszú évek után meguntam a klasszikus karácsonyfa-díszeket, majd szépen lassan a család többi tagjával is megkedveltettem a különleges, a vicces, a nem hétköznapi és a giccs fogalmát kimerítő dekorációkat. Először csak egyet sikerült felcsempésznem a karácsonyfára, de az idő előrehaladtával egyenes arányban nőtt a csúnya dekorációk száma is. Tavaly, amikor karácsony előtt a londoni Liberty áruházban jártam elakadt a lélegzetem, hiszen itt egy egész szekciót szenteltek a rondábbnál rondább díszeknek. Ha esetleg az elkövetkező két hétben arra járnál, mindenképp ugorj be körbenézni! Ha nincs tervben egy londoni kiruccanás, akkor se aggódj, itthon is rengeteg csúnyaság közül válogathatsz, amikkel saját magadat vagy egy barátodat is meglepheted. Szubjektív tízes listám következik:

Zöldség szelekció, Flying Tiger 400-700 Ft

A karácsonyfán lógó uborka látványa talán még nem is annyira meglepő, hiszen Amerikában ez egy népszerű karácsonyi hagyomány. Természetesen nem maga a zöldség kerül a fa ágára, csak egy uborka alakú dísz. A tradíció szerint az a gyermek nyithatja ki először az ajándékát, aki hamarabb megtalálja az uborkás karácsonyfadíszt. Ha az uborka mellett valamilyen más zöldséggel is feldíszítenéd a karácsonyfát, akkor a Flying Tigernél borsó, avokádó, kukorica és saláta közül is válogathatsz.

Göndör hajú hal, Butlers 2290 Ft

Személyes kedvencem, ami tavaly a karácsonyfánk dísze volt, azóta pedig a konyha szekrényen lógva várja, hogy újra elfoglalhassa méltó helyét. Elég csak ránézni és azonnal magával ragad – a göndör haj, a felragasztott műszempillák, a rúzs, az arcpír és a csillogó részletek teszik tökéletessé a halacskát. Nem mindenkinél aratott olyan sikert, mint nálam. Kolléganőm csak annyival kommentálta a képet, ‚‚ez jól jönne horgászáskor villantóként’’.

Úszógumis flamingó

Nincs semmi, ami jobban karácsonyi hangulatba kerítene, mint egy úszógumiban pihenő, bikinis flamingó, nem igaz?

Űrhajós cica, Butlers 2990 Ft

Őszintén megmondom, magamtól nem biztos, hogy rájöttem volna ez a karácsonyfadísz mit ábrázol. Tehát ez a megkérdőjelezhető űrhajós/cicás dísz tökéletes választás, ha csúnya dekorációkra vadászol.

Jógamatrac, Butlers 1990 Ft

Legszívesebben karácsonykor is előkapnád a jógamatracot? Vagy ismersz valakit, aki megőrül ezért a mozgásformáért? Akkor ennek a jógamatracos dísznek a fán a helye!

Gasztro karácsonyfadíszek, Flying Tiger 400-700 Ft

Miután a halászlé, a töltött káposzta és a mákos bejgli miatt kajakómába estél, hidd el semmi másra nem vágysz majd, minthogy a karácsonyfán lógó ételekkel szemezgess. Sushi, hamburger, töltött pulyka vagy sült krumpli? Nehéz lesz a választás.

Santa Superman, Butlers 2490 Ft

A Mikulás egy indokolatlanul rikító kék Superman ruhába bújt és még a híres pózt is felvette. Azt már nem tudom eldönteni, hogy egy fagyöngyöt vagy egy Unicumos üveget szorongat a kezében. Mindenesetre menő, a karácsonyfára vele!

Fashionista kakas, Butlers 2190 Ft

Sosem gondoltam, hogy a fashionista és a kakas szót valaha egy mondaton belül fogom használni. Ez az ünnepi díszbe öltözött szárnyas egy igazi divatikon – nehéz eldönteni, hogy a csillogós piros forrónacit, a térdzoknit vagy a csinos lakkcipőket irigylem a legjobban.

Repülő tehén, Butlers 2490 Ft

Ki tud ellenállni ennek a gömbölyded szárnyas bocinak, akinek még egy csengő is lóg a nyakában?

Angyali tacskó, Butlers 2490 Ft

A klasszikus angyaldísz annyira 2018, ma már angyal jelmezbe bújtatott tacskókkal érdemes feldíszíteni a karácsonyfát.

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: