Dalgona kávé: a krémes csoda, amiért az egész világ megőrül

Az internetet egy nap alatt meghódította ez a szuper fancy kinézetű, ám rendkívül könnyen és olcsón elkészíthető kávé. Hozzávalói a te konyhádban is ott pihennek és arra várnak, hogy krémes csodává varázsold őket!

Az elmúlt időszakban mindannyian olyan receptekre vadászunk, amelyek olcsón, néhány hozzávalóból és könnyen elkészíthetők. Amikor találunk egy olyat, ami mindhárom kritériumnak megfelel, ráadásul hihetetlenül esztétikusan néz ki, akkor jogosan érezzük úgy, megnyertük a jackpotot. Velünk éppen ez történt, amikor hozzánk is eljutott a dalgona kávé híre.

Ez a krémes csoda Dél-Koreából indult hódító útjára és a social media platformoknak köszönhetően egyetlen nap alatt bevette az egész világot. A dalgona először a TikTok felhasználók között vált népszerűvé, de néhány nap múlva már az italról készült képek és videók az Instagramot, a Twittert, a Facebookot, sőt még a YouTube-ot is elöntötték. Sikerének titka abban rejlik, hogy ez a meseszép kávé egyáltalán nem bonyolult és 4 alapvető hozzávalóból, pikk-pakk elkészíthető. Mi már leteszteltük és azonnal megértettük, miért vált hirtelen 2020 legnagyobb trendjévé. Most rajtad a sor!

Dalgona kávé

@domiziemek/Instagram

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál instant kávé
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál forró víz
  • egy pohár növényi tej

Elkészítés:

  1. A vizet, a kávét és a cukrot öntsd egy tálba és verd habosra. Háztartási géppel gyorsan elkészül, ha kézzel próbálod meg felverni vagy nem lesz olyan krémes, vagy fél óráig dolgozhatsz rajta.
  2. A tejet öntsd egy pohárba. Ha melegen szeretnéd fogyasztani, akkor tedd a mikróba. Ha hidegen, akkor néhány jégkockát is beledobhatsz.
  3. Kanalazd rá a kávéhabot és már fogyaszthatod is.

Nyitókép: tickcharoen04/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: