David Attenborough online földrajzórákat tart a karantén ideje alatt

A világ leghíresebb természettudósa a BBC angol csatorna felkérésére tart mostantól földrajzórákat, bármely korosztály számára.

A COVID-19 terjedése miatt világszerte több ezer oktatási intézmény zárta be a kapuit határozatlan időre. A diákok és a tanárok hetek óta egy egészen új, digitális oktatási módszerrel ismerkednek. Szerencsére több kezdeményezés is indult már a gyerekek és a tanárok megsegítésére, J.K. Rowling például lazított a Harry Potter-könyvek licensz jogán, ezért a tanárok akár videón keresztül is felolvashatják a történetet a tanulóknak. Továbbá több sztár is csatlakozott különféle jótékony kezdeményezésekhez: Tom Hardy például esti meséket olvas fel a BBC gyerekcsatornáján április 27-től, Michelle Obama, az Egyesült Államok volt firs ladyje pedig minden hétfőn online tart meseolvasást az otthon ragadt gyerekeknek. Legújabb hír, hogy a BBC csatorna szélesítette a kínálatát, és egy átfogó oktatási tervvel rukkolt elő a diákok megsegítésére, amelyhez Sir David Attenborough is csatlakozott!

Bizony, Anglia leghíresebb természettudósa mostantól minden nap beköszön majd olyan témákkal, mint az óceánok élővilága és az állatok természete. Egyelőre hat epizódot tervezett a csatorna, amelyek egyenként 20-20 percesek lesznek és mindegyik más-más korosztályhoz szól majd. Az első rész máris elérhető a BBC hivatalos honlapján. „Azt mondtuk, hogy a BBC csatorna ott lesz majd az emberek mellett a krízis idején is, mi ezt komolyan gondoltuk. Elengedhetetlen, hogy a gyerekek folytatni tudják a tanulást, az általunk nyújtott órák pedig egyszerre tanulságosak és élvezhetők” – nyilatkozta Alice Webb, a BBC gyerekcsatorna igazgatója. Az oktatási programhoz több angol híresség is csatlakozott: spanyol órákkal készül például Sergio Aguero, a Premier Leauge sztárcsatárja, Brian Cox, világhírű fizikus pedig a Naprendszerről oktat majd.

Forrás: secretldn.com
Nyitókép: John Stillwell – PA Images/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: