5 szuper dekorációs tipp, ami segíthet elűzni a januári szürkeséget

A csillogó fényben pompázó ünnepek után a dekorációktól megfosztott lakás lelombozó látványt nyújt. Azonban januárban sem kell szürkeségbe burkolózni, dekortippjeink segíthetnek.

A karácsonyfának hűlt helye, az adventi koszorú a doboz mélyére került, és most egyszerűen minden olyan…üres. Ha visszacsalogatnánk az életet a lakás falai közé, akkor nem érdemes túl messzire tenni a dekoros ládát, mivel a január is sok szépséget tartogat, amit becsempészhetünk otthonunkba. Ha egy kis inspirációra vágysz az ünnepek után dekorfronton, akkor most mutatunk néhány szuper ötletet.

1. A fényről nem kell lemondani

Nem csak karácsonykor úszhatunk fényárban. A téli sötétség ellen a legnagyobb fegyverünk a fénysor és gyertyaláng. Nem kell messze mennünk, az otthon fellelhető dolgokból is csodaszép dekort alkothatunk. Néhány felfordított borospohár jó szolgálatot tesz gyertyatartóként is, az üvegbúrában pedig megalkothatjuk a saját téli álomvilágunkat. Néhány fahéjrúd pedig (a konyhából elcsenve) új életet adhat megunt gyertyáinknak.

gyertyak
Fotó: The Unlikely Hostess, Natalia Serrano, Sima Spaces / Pinterest

2. A természet sosem hagy cserben

Dekor téren sosem árt a természetből ihletet meríteni. Habár a január a látszólag mozdulatlanságba dermedt élővilágról szól, mégis találhatunk igazán szívet melengető dekorációs elemeket, ha jól szétnézünk. A fenyőtobozok millió lehetőséget rejtenek magukban. Ajtó vagy asztaldíszt és girlandot is készíthetünk belőlük, ami aztán a lakás éke lehet. Emellett a fenyőillatról sem kell lemondanunk. Tartsunk meg néhány ágat a karácsonyfáról és tegyük egy vázába.

természeti díszek
Fotó: land.se, apieceofrainbow.com, etsy.com / Pinterest

3. Karácsonyi textilek helyett puha téli anyagok

Az évszakokhoz illő dekoráció alapja a megfelelő anyagokkal való játék. A tél egyértelműen a puhasághoz, szőrmékhez, kötött plédekhez kapcsolódik. A karácsony klasszikus színei a piros és zöld most kicsit háttérbe szorulnak és előtérbe kerülnek a természetes, natúr színek. A barna, fehér és krémszínű szőrmék, takarók és szőnyegek megadják az otthonosság érzését.

téli anyagok
Fotó: Marina Lacza, Eszter Szabó, gracefuldreams.com / Pinterest

4. Csempészd be a telet a szobába

A hófödte tájak lassan már csak az emlékeinkben élnek. Így nem árt, ha egy kis telet csempészünk a lakásba. Persze nem kell nyitott ablakokkal, vacogva ücsörögnünk elég, ha a nem használt téli kellékeinkkel megidézzük odabent a telet. A korcsolyák, szánkók, kesztyűk, ha nem veted be élesben, remek dekorációs elemként is funkcionálhatnak.

téli kellékek
Fotó: Nancy Becker, Julie D, Evi’s Country Snippets / Pinterest

5. Szívmelengető feliratok

A téli komorság megtörésére nincs is jobb, mint ránézni az otthonunk falára és elolvasni valami szívhez szóló, inspiráló szöveget. Dekoráld a falakat olyan mondatokkal, amelyek egy kis extra motivációt nyújthatnak a szürke januári napokon.

inspiráló feliratok
Fotó: Grace In My Space, Buyer Select, Simply Beautiful By Angela / Pinterest

Nyitókép:  AleksandarNakic / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: