Délután szörp, este koktél – A rebarbaraszirup minden italt ízletesebbé tesz!

A rebarbaraszezon közepén vétek lenne kihagyni ezt az isteni szirupot!

Kedvenc zöldségünk – amit valójában desszertként fogyasztunk -, a rebarbara nemcsak ízletessé varázsolja az ételeket (és az italokat), hanem az egészségünk megőrzésében is segítségünkre lehet. Ez a gyógynövény ugyanis rendkívül sok ásványi anyagot, például káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot és vasat tartalmaz, emellett vitaminokban is gazdag. Nem véletlen, hogy fogyasztását immunerősítés céljából is ajánlják. A diétába is jól beilleszthető, hiszen ez a kalóriaszegény zöldség felgyorsítja az anyagcserét és zsírégető hatással is bír. Emellett sokan természetes afrodiziákumnak tartják.

A rebarbara zöldes-pirosas szára nagyon sokoldalúan felhasználható. Leggyakrabban pite és sütemény receptekben találkozhatunk vele, de finom saláta, kompót és lekvár is készíthető belőle. De nagy hiba lenne, ha csak az ételeinket ízesítenénk vele! Nem a smoothie az egyetlen ital, amelynek nem árt egy szár rebarbara – a belőle készített szirup napközben szörpként, este pedig egy finom koktélként, például rebarbarás daiquiriként ölthet új formát.

Rebarbara szirup

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clare (@somersetstory) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók:

  • 1 rész cukor
  • 1 rész víz
  • 3 rész rebarbara
  • egy csipet só
  • friss citromlé

Elkészítés:

  1. A vízből és a cukorból készíts cukorszirupot.
  2. Ha a cukor teljesen feloldódott, add a sziruphoz a megtisztított, feldarabolt rebarbara egyharmadát és alacsony lángon folytasd a főzést. Nagyjából 5 perc alatt a zöldség darabjaira esik és a szirup sűrűbbé válik.
  3. Vedd le a tűzről és add hozzá a maradék rebarbarát is. Pihentesd 30 percig.
  4. Ha kihűlt, szűrd le és a szirupot öntsd egy lezárható tartályba. Ízlés szerint adj hozzá friss citromlevet és egy csipet sót. Pihentesd újabb 30 percig.
  5. Ezután a szirup készen áll a használatra – ízesítheted vele a vized, a natúr joghurtot, illetve desszerteket is. Vagy készíthetsz belőle egy isteni koktélt, amihez mutatunk is egy receptet!

Rebarbarás daiquiri

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Copalli Rum (@copallirum) által megosztott bejegyzés

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 50 ml fehér rum
  • 20 ml limelé
  • 30 ml rebarbaraszirup
  • jégkockák

Elkészítés:

  1. A kimért hozzávalókat öntsd egy koktélkészítő shakerbe, adj hozzá néhány jégkockát és jól rázd össze.
  2. Öntsd egy pohárba és már fogyaszthatod is.

Nyitókép: Westend61/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: