Így született meg Diana hercegné ikonikus rövid frizurája

Lady Di fodrásza, Sam McKnight elmesélte, miért döntött úgy a szívek királynője, hogy megszabadul hosszú tincseitől.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Diana hercegné máig emberek millióinak példaképe világszerte. Munkássága és gondolatai sokakat inspirálnak a változásra, lenyűgöző stílusérzéke pedig még mindig nagy hatással van a divat-, és szépségiparra. A szívek királynőjeként emlegetett Lady Di például bátran megvált hosszú tincseitől, rövidre nyírt haja később a védjegye lett. Pedig egykori fodrásza, Sam McKnight szerint Wales egykori hercegnéje mindössze egy hirtelen ötlettől vezérelve döntött az ikonikussá vált frizura mellett.

Diana hercegné és Sam McKnight (Fotó: Instagram/@sammcknight1)

Sam 1990 és 1997 között dolgozott együtt Dianával, aki már a legelső közös munkájuk után kihívás elé állította őt. „A nap végén megkérdezte tőlem: mit csinálnál a hajammal, ha azt mondanám, hogy bármit megtehetsz? Azt feleltem, hogy teljesen levágnám és újrakezdeném. Azt tanácsoltam, hogy szabaduljon meg a 80-as évekre jellemző fru-frutól.”  A hercegné elfogadta a javaslatát, így Sam végül ott helyben rövidre nyírta a haját. A fodrászt egyébként azok a frizurák ihlették, melyeket a szórakoztatóiparban kértek tőle akkoriban. „A 90-es évek elején jártunk, amikor számtalan showt és címlapfotózást vállaltam. A legtöbb nőnek rövid haja volt” – mesélte Sam, aki azt is elárulta, hogy azonnal beleszeretett a hercegnébe, amint aznap belépett a stúdióba.

A korona című sorozat sztárja, a Diana hercegnét alakító Emma Corrin (Fotó: Instagram/@britishvogue)

A sors úgy hozta, hogy a férfi évtizedekkel később egy kicsit ismét Diana fodrásza lehetett, ugyanis ő készítette a Netflix A korona című sorozatban Lady Dit alakító Emma Corrin frizuráját is egy fotózáson. „Ez volt az első megbízásom 2020 nyarán a lezárások után. Emlékszem, amikor megkerestek vele, nem voltam benne teljesen biztos, hogy én lennék-e a legmegfelelőbb személy a feladatra.”  Végül mégis elvállalta a felkérést. „Nagyon élveztem, Emma lenyűgöző volt. Megdöbbentő, mennyire hasonlít a megjelenésében Diana hercegnére.” 

Forrás: Hello Giggles/Vogue
Nyitókép: Boris Spremo/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

  • Divattippek a hideg napokra: Diana hercegné legjobb téli outfitjeiből ma is tanulhatunk
  • 10+1 színésznő, akik életre keltették Diana hercegnét a filmvásznon
  • A hercegné, aki imádta az ABBÁ-t és nem félt megszegni a szabályokat: Diana titkai
  • Legnépszerűbb cikkek: