Diana hercegné inspirálta kollekciót dobott piacra a cég, amelynek ikonikus bárányos pulcsiját köszönhetjük

Diana hercegné legendás bárányos pulcsijának mását akár te is megvásárolhatod, hiszen a Warm & Wonderful egy egész kollekciót dobott piacra, amelynek termékeit az ikonikus print borítja.

Diana hercegné néhai ruhatárát, egyedülálló stílusát könyvek, kiállítások, Netflix-sorozatok, divatmagazinok és egy musical is megörökítette. Mesebeli esküvői ruhájától az úgynevezett ‚‚revenge dressig”, azaz ‚‚bosszú ruháig’’ – amelyet 1994 júliusában viselt, pontosan azon a napon, amikor Károly herceg hivatalosan is bejelentette viszonyát Kamillával – minden egyes ruhaválasztásával belopta magát az emberek szívébe. Illetve beírta magát a divatkönyvekbe. A walesi hercegné stílusáról sokat elárul, hogy még ma is rengeteg rajongója akad. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Rowing Blazers és a Warm & Wonderful kollaborációja. Tavaly piacra dobták a Lady Di kapszulakollekciót: a két pulóver másfél óra alatt annyi bevételt hozott a Rowing Blazers számára, mint az előző három hónap összes eladása.

Az együttműködés sikeréből kiindulva a Warm & Wonderful úgy döntött, újraindítja online üzletét. A webshopban már elérhető az első kollekció, amely Diana legendás bárányos pulóverének pasztellkék és babarózsaszín verzióját is eladásra a kínálja – az eredeti piros és zöld színű mellett. Sőt, a printtel kiegészítőket, háztartási cikkeket és gyerekruhákat is díszítettek.

Diana hercegné pulcsijának története

Sally Muir és Joanna Osborne 1979-ben alapította a Warm & Wonderfult, amellyel először a Covent Garden piacán mutatkoztak be. Gyorsan ismertté váltunk a pulóvereinkről – gyapjúból készült hosszúujjas felsők, amiket kis fehér bárányok, és az ismert közmondás alapján, egyetlen fekete borított” – olvasható a márka honlapján. „Művészként mi mindig a fekete bárányokkal azonosítottuk magunkat: a recesszív gén miatt ők fekete gyapjúval születnek az egyébként fehér birkákból álló nyájba (egy százfős nyájban csak egy fekete bárány lehet). Úgy tűnt, hogy a pulóver megérintette a kor többi fekete bárányát is: David Bowie, Andy Warhol, Shelley Duvall, Penelope Keith, Anthony Andrews – és természetesen Lady Diana Spencer is rajongója lett a pulcsinak.”

Muir a The Daily Telegraphnak adott interjúban elárulta, hogy Diana hercegnének valójában két bárányos pulcsija volt, de az egyikben sosem láthattuk a nyilvánosság előtt. Ugyanis a pulóver szakadt állapotban került vissza a márkához. „Egy elbűvölő levelével kíséretében küldték vissza hozzánk, amelyben elmondták, Diana mennyire szereti. Azt kérdezték, meg tudjuk-e javítani. Úgy döntöttünk, ahelyett, hogy a sérültet helyrehoznánk, készítünk neki egy újat. Ezért volt két darabja”– mondta Muir, aki nem tudja, mi történhetett az elsővel. De mindig azt képzelte, hogy a hercegné „hatalmas eljegyzési gyűrűje beleakadt és elszakította a szálakat”.

A Warm & Wonderful új kollekciója már elérhető a webshopban. Ha ismersz egy hatalmas Diana hercegné-rajongót, tökéletes karácsonyi ajándék lehet. Nézzünk néhány mutatós terméket.

Fotó: warmandwonderful.com
Fotó: warmandwonderful.com
Fotó: warmandwonderful.com
Fotó: warmandwonderful.com
Fotó: warmandwonderful.com
Fotó: warmandwonderful.com
Fotó: warmandwonderful.com
Fotó: warmandwonderful.com

Képek forrása: warmandwonderful.com
Forrás: Popsugar
Nyitókép: Georges De Keerle/Hulton Archive/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: