Diane Keaton legújabb romantikus vígjátéka éppen az, amire most mindenkinek szüksége van

Várhatóan december 4-én mutatják be a Love, Weddings & Other Disasters című romkomot az Oscar-díjas színésznő és Jeremy Irons főszereplésével. Dennis Dugan rendező-forgatókönyvíró azt ígéri, ez a szívmelengető történet boldoggá teszi majd a nézőit.

Jó hírünk van a Diane Keaton-rajongóknak: a színésznő nemcsak az Örömapa 3. (mini) részével tért vissza a képernyőkre 2020-ban, hanem egy igazán bájos romantikus vígjátékban is láthatjuk majd télen. A tervek szerint december 4-én mutatják be a Love, Weddings & Other Disasters (azaz Szerelem, esküvők & egyéb katasztrófák) című filmet, amelyet Dennis Dugan rendezett. A sztori az Igazából szerelemhez hasonlóan több szálon fut: Jeremy Irons például egy mogorva cateringest alakít, aki egy vakrandin megismerkedik egy látássérült nővel (Diane Keaton). De szerepel még a romkomban egy tapasztalatlan esküvőszervező (Maggie Grace) is, akinek az életét folyamatosan keresztezi egy zenész (Diego Boneta) és a saját Hamupipőkéjét kereső túrabusz vezető (Andrew Bachelor) is.

Gyakran előfordul, hogy egy film forgatókönyvét maga a rendező jegyzi, ám ezúttal van még egy csavar a történetben, mivel Dennis Dugan a sztorit tulajdonképpen egyfajta szerelmeslevélnek szánta a feleségének. Sharon ugyanis megkérte a férjét, hogy csináljon egy esküvős romkomot, mert ez a műfaj mindig megmelengeti a szívét. „Nagyon romantikus vagyok” – jelentette ki Dennis Dugan. „És imádom a feleségemet, úgyhogy írtam egyet. Arról, hogy mindenki, aki dolgozik vagy részt vesz egy esküvőn, arra törekszik, hogy az a nap tökéletes legyen – tökéletes legyen a pár, a környezet, a virágok, minden. Közben meg minden kapcsolatunk kész káosz. Aztán végül 14 évembe került, hogy elkészüljön a film.” A rendező azt mondja, sírt és nevetett is, miközben a forgatókönyvet írta, sőt, az ő nevéhez köthetőek a romkomban felcsendülő dalok szövegei is, mert azt szerette volna, ha szerves részét képezik a sztorinak.

Fotó: IMDb

Dennis Dugan egyébként 1976-ban színészként együtt dolgozott Diane Keatonnal a Harry és Walter New Yorkba megy című filmben és azóta is barátok maradtak, így talán nem is meglepő, hogy az egyik főszerepet éppen az Oscar-díjas sztárnak ajánlotta fel ebben a számára különösen fontos romantikus vígjátékban. Szerencséje volt, mivel Diane azonnal csatlakozott a stábhoz, mihelyt elolvasta a forgatókönyvet! „Őt Jeremy Irons követte. Ez a két ember egyszerűen varázslatos.” A rendező szerint a Love, Weddings & Other Disaster az a film, amire ebben az időszakban most nagy szükségünk van, hogy jól érezzük magunkat. „Mindenki, aki látta, azt mondja, boldogabbá tette őt.”

Forrás: People
Nyitókép: Jason LaVeris/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: