7 Disney-hercegnő, akiknek élőszereplős mása segít visszarepülni a gyerekkorodba, de új élményt is ad

Pompás ruhák, kaland, szerelem, ármánykodás, de végül győzedelmeskedik a jó, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését. Íme 7 fantasztikus remake a kedvenc Disney-meséinkből, a legszebb Disney-hercegnők élőszereplős másaival.

Gyerekként mindannyian hittünk a mesékben és reménykedve vártuk, hogy egy szép napon eljön a herceg fehér lovon, és boldogan élünk, míg meg nem halunk. A cukormázas mesevilágról persze szép lassan kiderül, hogy a való életben mégsem olyan édes, de néhány órára mégis jól esik visszarepülni a gyerekkorunkba, amikor újra és újra rajongással néztük, hogyan válik valóra egy-egy gyönyörű Disney-hercegnő minden álma. Szerencsére ezt a hollywoodi filmipar is hasonlóképpen gondolja, és jó pár Disney meséből készített remaket.

Íme, 7 élőszereplős Disney-film, amelyeket érdemes megnézni, ha újra át szeretnéd élni a gyerekkor varázslatát.

1. A szépség és a szörnyeteg

Az egész estés romantikus fantasy főszereplője Emma Watson, a szörnyeteg szerepében pedig a Downton Abbey-ből ismert Dan Stevenst láthatjuk. A remake meglepően hű maradt az eredeti 1991-es rajzfilmhez, és az animációs részek is különösen jól sikerültek. Természetesen a vizuális efektettel életre keltett tárgyakat is színészek játsszák. A teáskannát, Mrs. Potts-ot  Emma Thompson, a Lángőrt pedig Ewan McGregor. 

2. Aladdin 

Mindenki meglepődött, amikor kiderült, hogy a gengszterfilmekről ismert Guy Ritchie-t kérték fel a musical rendezésére, de a végeredményt tekintve úgy tűnik jó választás volt. Jázmin hercegnőt a Charlie angyalaiból ismert Naomi Scott, a Dzsinit pedig Will Smith alakítja. Az eredeti mesefilmben a mindenlében kanál szellem hangját Robin Williams kölcsönözte, de Will Smith inkább a sármos és vicces oldalát csillogtatta meg a szerepben. A történetet kicsit modernizálták, Jázmin hercegnő sokkal öntudatosabb, már-már feminista jellemvonásokat kapott, ami egyáltalán nem tett rosszat az alkotásnak.

3. Hamupipőke

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cinderella (@disneycinderella) által megosztott bejegyzés

Az álomszuszék hercegnő története mondhatni, már háromszoros remake, mert valójában már a rajzfilm is Grimm mese feldolgozás. Ettől persze ugyanúgy szeretjük, az élőszereplős történet rendezője, Kenneth Branagh verziója pedig remekül sikerült. Branagh bátran nyúlt az alapműhöz, de ahol kellett, mégis eszközölt némi változtatást. A címszerepre nem is találhattak volna jobb színésznőt, mint Lily James, de a gonosz mostoha is igazi telitalálat, akit Cate Blanchett keltett életre.

4. Mulan

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Liu Yifei (@yifei_cc) által megosztott bejegyzés

Kemény fába vágta a fejszét A bálnalovas rendezője, amikor elvállalta a direktori munkát. Niki Caronak nem volt könnyű dolga, mivel a húsz éve bemutatott eredeti animációs alkotást Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölték. A bátor hős meséje Kína egyik legismertebb legendája, sőt a ma is meghatározza az ázsiai kultúrát. Hosszan válogatás után Mulan szerepében Liu Yifei-t láthatta a közönség. Nem csak a nézők, de a kritika is elismerően fogadta a filmet.

5. Alice Tükörországban

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Disney Alice (@disneyalice) által megosztott bejegyzés

A 2010-es alkotás talán kissé túl meseszerűre sikerült, pedig Johnny Depp olyan átszellemülten játssza az Őrült Kalapost, hogy az néha már egészen hátborzongató. A remakeben Alice karaktere erősebb személyiséget kapott, ami kétségtelenül jól áll Mia Wasikowska-nak. A Vörös Királynőt alakító Helena Bonham Carter-nek már nem volt újdonság a Disney-mese feldolgozás, miután korábban a Hamupipőkében is szerepelt. 

6. A kis hableány

Hamarosan a mozikba kerül az 1989-es rajzfilmből készült élőszereplős fantasy, amiben a 21 éves Halle Bailey játssza Arielt. Amikor a Disney bejelentette a remaket, néhány nemtetszésüket fejezték ki, amiért a meséből megismert vörös hajú, fehér bőrű sellő helyett az afroamerikai származású színésznő kapta a szerepet. Eric herceg szerepére először Harry Styles-t kérték fel, ő azonban nem vállalta a munkát, így Jonah Hauer-Kinget láthatjuk majd Ariel szerelmeként. A filmet 2023-ban mutatják be a mozikban.

7. Csingiling

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sean Gonzales (@cinechew) által megosztott bejegyzés

A jó munkához idő kell, és a Csingilinget egész biztosan nem kapkodják el. Évek óta dolgoznak a filmen, de ha egyszer elkészül, a címszerepben Reese Witherspoon varázsol majd. A forgatókönyvet állítólag a Szenilla nyomában forgatókönyvírója, Victoria Strouse jegyzi, és a hírek szerint teljesen új köntösbe öltözteti a történetet. Nem hagyhattuk le a listánkról, mert már nagyon kíváncsian várjuk!

Forrás: Variety, Eonline
Nyitókép: IMDb.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: