Diszkó stílus, shaggy-bob és mullet: ezek a hajtrendek hódítanak 2020-ban

Klasszikus bob vagy vagány 80-as évek?

Nem mondjuk azt, hogy új év, új frizura. A klisé éltetése helyett inkább mutatunk 7 hajtrendet, ami idén újra előtérbe kerül, hogyha esetleg most, két hónap múlva vagy a nyár végén egy kis változásra vágynál, akkor legyen miből inspirálódnod.

Gyerekként azt hittem, hogy 2020-ban a sci-fik világát megidéző futurisztikus divat-, smink- és hajtrendek uralják majd az utcákat. Na, meg azt, hogy repülő autókkal és robotokkal találkozunk majd minden nap. Beléptünk az új évtizedbe és a legtöbb elképzelésemnek se híre, se hamva. Ezzel szemben előszeretettel nosztalgiázunk és idézzük fel a régi korok stílusait mind a divat-, mind a frizurák terén. A klasszikus fazonok gyakran egy kis modern csavart kapnak, ettől válnak olyan különlegessé.

Az új év kezdetével már meg is érkeztek az első előrejelzések, hogy ebben az évben mely hajtrendek kerülnek előtérbe a kifutókon, Hollywoodban és persze az egész világon. A listában több évtized ikonikus formái is képviseltetik magukat – a hatvanas évek egy vagány makeovert kap, az elegáns bob frizurát pedig egy apró részlet teszi játékossá. Ha egy nagyobb átalakulásra vágysz, válassz egy új hajszínt a hajvágás mellé – a szőke espresso például továbbra is nagy kedvenc.

Borzolt hatás

Mauricio Santana/Getty Images

Idén a 80-as évek diszkó stílusának jellemző frizurája, a göndör fürtök újra visszatérnek. A dauerszerű fazonnal biztosan nem maradsz észrevétlen, de ezt a legjobb értelemben értjük. Ha igazán korhű hajat szeretnél, akkor elöl egy nagyon picit vágasd rövidebbre, hiszen ez volt a módi 40 évvel ezelőtt.

Aszimmetrikus bob

@justinemarjan/Instagram

Egyszerre romantikus és szexi – az elegáns bob frizurát az enyhe aszimmetrikus vágás teszi játékossá. Hullámosan és egyenesen is tuti befutó.

Vagány 60-as évek

Albert L. Ortega/Getty Images

A 60-as évekre jellemző lépcsőzetes hajvágás top trend lesz idén. Gondolj csak Jane Birkin frizurájára és ezt tedd vagánnyá egy kicsit kócosabb, hullámosabb változattal.

Újragondolt mullet

Steve Granitz/WireImage/Getty Images

A 80-as évekre jellemző mullet fazon – amit konyhanyelven csak Bundesliga-séróként emlegetünk – egy kicsit kifinomultabb formában tér vissza. A vállig érő frizurát hosszú tincsek váltják fel és a sokak számára elrettentő ‚‚elöl biznisz, hátul parti’’ hatás elkerülése végett fokozatosan válik hosszúvá a haj.

Shaggy bob

@marcmena/Instagram

Továbbra is tart a shaggy bob-őrület. Ez a stílus a bob frizura hanyagabb, szélfúttább formája, amit már 2019-ben is rengeteg sztár bevállalt. Ne hidd, hogy ezzel véget ért a trend, a shaggy bob idén menőbb lesz, mint valaha.

Modern gombafrizura

Michael Tran/FilmMagic/Getty Images

A Beatles-korszak jellegzetes hajformája ezúttal egy rövidebb, modernebb változatban hódítja meg a világot. A hátul rövidre nyírt haj és a frufru igazán bevállalós – akkor ajánljuk, ha szögletes, illetve vékony arcformád van. Ez a fazon ugyanis kerek archoz nem túl előnyös.

No-haircut trend

Steve Granitz/WireImage/Getty Images

A szépségápolás kapcsán már mindenki hallott a no-makeup mozgalomról. 2020-ban a no-haircut hajak is megérkeznek. A trend lényege, hogy a fodrászhoz csak a kötelező hajvégigazításra- és ápolásra jelentkezz be és hagyd, hogy a tincseid olyan hosszúra nőjenek, amit még a Woodstock-fesztiválon is megirigyelt volna mindenki.

Nyitókép: Daniel Zuchnik/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: