Dokumentumfilm készült Tina Turner életéről és kivételes karrierjéről

A TINA című alkotás az ígéretek szerint egyszerre lesz leleplező és intim. Az énekesnő életéről és karrierjéről szóló film premierje március 27-én lesz az HBO Max csatornáján.

Nagy nap ez a Tina Turner rajongók számára. A legendás énekesnő bekerült a Hírességek Csarnokának jelöltjei közé. És hamarosan az HBO bemutatja az ikonról készült dokumentumfilmet. A nézők figyelemmel kísérhetik majd Tina Turner felemelkedését, szakmai küzdelmeit, valamint azt is, hogy milyen volt a ’80-as évek egyik ikonjának lenni. A dokumentumfilm bemutatja a hírességgel készült interjúkat, amik svájci otthonában készültek, miközben feltűnnek majd olyan, ritkán látott emberek is, akik nagyon közel állnak Tina Turnerhez. Az elmúlt 60 év archív felvételeiből gondosan válogattak a filmkészítők. A képernyőn pedig olyan kollégák és hírességek is megszólalnak, mint Oprah Winfrey, Angela Bassett, és Tina Turner jelenlegi férje, Erwin Bach.

A TINA filmet az Oscar-díjas Dan Lindsay és T.J. páros rendezte, akik a sztárrá válás bemutatásán túl, hozzá mertek nyúlni egy érzékenyebb témához is. Tina Turner ugyanis nemcsak egy ikonikus énekes, hanem egy évekig tartó bántalmazás túlélője is. 1981-ben a People magazin készített egy interjút a sztárral, amiben az énekesnő őszintén vallott azokról a traumákról és megrázkódtatásokról, amiket első férje, és egyben zenei partnere mellett élt át. Ez az interjú kulcsfontosságú az ő kivételes pályájának és életművének megértésében. A dokumentumfilm megható képpel zárul; Tina Turner meghajol a színpadon, az életéről írt musical, a The Tina Turner Musical, nyitóestéjén.

Forrás: Harper’s Bazaar
Nyitókép: DENIZE alain / Contributor/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: