Dokumentumfilm készült Fábián Juli életéről

Premier: december 15.

Fábián Juli emblematikus figurája volt a magyar zenei életnek. Az énekesnő 2017-ben tragikus hirtelenséggel ment el, halála után két évvel egy róla készült filmmel emlékeznek meg róla.

December 15-én, szinte napra pontosan Fábián Juli halálának 2. évfordulóján mutatják be a róla szóló dokumentumfilmet, ami a Like a Child címet kapta. A filmet Lévai Balázs rendezte, aki Juli művésszé válásának legfontosabb állomásait mutatja be, családtagok, barátok és pályatársak mesélnek, illetve jó néhány archív felvételt is láthatunk majd. Továbbá felcsendül egy igazán különleges dal, ami egyben a dokumentumfilm előzetese is.

A nemrég debütált Földrevaló című számban 18 énekest hallhatunk: Palya Bea, Wolf Kati, Tóth Vera, Mező Misi, Freddie, Jónás Vera, Mujahid Zoli, Micheller Myrtill, Bolba Éva, Urbán Orsi, Gereben Zita, Péterffy Lili, Heincz Gábor „Biga, Molnár Emese, illetve az a három énekesnő, akik tavaly visszaléptek a Petőfi Zenei Díjátadón Fábián Juli javára, vagyis Rúzsa Magdi, Lábas Viki és Schoblocher Barbara. A dal visszaemlékezés az énekesnőre, a szöveget egy levél inspirálta, amit Juli még kislányként írt.

A dal szövegéhez Juli egy gyerekkori levele adta az ihletet, amit édesanyja osztott meg Facebook oldalán (egy adománygyűjtő kampány során), amelyet Juli 10-11 éves korában írhatott, amiben az áll, hogy elment, nem mondja meg hová, de ne izguljunk. Ez a levél egy fájdalmas, de szép metaforája a mostani helyzetnek: Juli halála óta az az érzés van mindannyiunkban, hogy igazából elbújt, csak nem mondta meg, hogy hová” –

mondta Szepesi Mátyás, a dal szerzője, és a Konyha zenekar frontembere. A film premiere december 15-én lesz az M2 Petőfi Tv-n, de addig is íme, a dal:

 

Nyitókép: fabianjuli.hu

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: