Don’t worry, beach happy! Légy önbizalommal teli a strandon, ne hagyd, hogy bármi elrontsa a nyaralást!

Akkor se rontsd el a nyaralásod, ha nem sikerült topformába hoznod magad!

Az év legnyugodtabb időszaka általában mindenkinél az az egy-két, ne adj Isten három hét, amikor nyaralni megy. Sokan az irodából esnek a strandra, és vannak, akik hosszasan készülnek a szezonra. Mondjuk már februárban. Vagy, ha az mégsem jön össze, akkor márciusban, vagy áprilisban, és így tolódik ki fokozatosan, mígnem egyszer csak azt látják, hogy pár nap, és indulás.

A beach-re való topforma elérése, olyan, mint az olimpia, a felkészülést időben kell elkezdeni. Tudom, lehet mindenféle kezeléssel rásegíteni, ami a pénztárcádon biztosan könnyít. Ám hiába a sok instantnak hirdetett megoldás, el kell fogadni, hogy olyat még nem találtak ki, ami egy hét alatt bombanőt varázsolna bárkiből is. Ha csak nem 50 dkg felesleg van rajta, mert azon elképzelhető, hogy segít.

Nem vagy bombaformában? És akkor mi van?

Én magam is minden nyáron megfogadom, hogy majd a jövő nyár más lesz. Már tavasszal elkezdek még jobban figyelni az étkezésre, a sportot is komolyabban veszem, elugrok a fodrászhoz az utazás előtt, és talán szoláriumba is, hogy ne én villogjak egyedül falfehéren az augusztusi hőségben.

Az egészséges étkezés nagyon régóta az életem része, ezzel nincs is gond. De nálunk több ünnep és évforduló van júniusban, amihez mind-mind parfé torta dukál. (Ha esetleg valaki tud arról, hogy bárhol készítik vagy legalábbis tervben van a cukormentes verziója, akkor kérném, hogy legyen kedves jelezni.) Alkoholt sem iszok, legalábbis olyan mennyiségben nem, ami kórosnak számítana, kivétel persze az a pár koktél meg pezsgő, ami az említett alkalmakon lecsúszik. Na, a baj az, hogy egy bizonyos kor után, ezek már mind számítanak. Hiába a jól felépített egész éves terv, ha azt a fránya júniust nyárra tették a naptárban. A szoláriumot pedig minden különösebb szívfájdalom nélkül elengedtem, mert több írást is olvastam mostanában, hogy a legújabb kutatások szerint milyen mértékben károsítja a bőrt. (Korábban is ez volt a szakemberek véleménye, csak most több új gépet is vizsgáltak, de ugyanarra az álláspontra jutottak.)

mid-size
Fotó: Sophie Mayanne/Getty Images

Ne akarj senkinek megfelelni a nyaralás alatt!

Az első alkalommal a tengerparton már látszik, ha nem is én vagyok az egyetlen, de jó eséllyel beférek a fehér színűek csapatába. A fekete bikini nem biztos, hogy rögtön az első napra jó ötlet volt, elég nagy a kontraszt a bőrszínemhez képest. És igen, a derekamon lehetett volna még dolgozni. De itt húzok egy vastag vonalat és megálljt parancsolok magamnak.

Ahogy a barátnőmtől megtanultam utazás előtt, idén elengedem az összes megfelelési kényszert. Mert kinek is akarok megfelelni? A strand népének? Akik sokszor lefolynak a nyugágyakról? Vagy a többi nőnek, akik szétszoláriumozott bőrrel, feltöltött mindennel, tíz centis sarkokon úgy lépkednek a strandon, mintha a tavaszi divathét kifutóján lennének? Na, nem! Én itt most jól fogom magam érezni! Fehér vagyok? Igen. De majd itt lebarnulok. Nem vagyok tökéletes formában? Hát, nem. És akkor mi van? Nem tangám van, mellig felhúzva, hanem egy teljesen konszolidált bikinim, ami tök jó fazon, reggel a tükörben nem is tűntem annyira gáznak. Különben meg van strandröplabdapálya, ahol nagyon jól lehet kalóriát égetni, majd beállunk.

Sehogy sem áll a frizurám? Tényleg nem. A fodrászhoz nem volt időm eljutni, mert utazás előtti nap még dolgoztam. De ha eljutok, az vajon kinek tűnik fel? Egyébként meg az első úszásnál vége lenne, mert ahogy vizet ér, már be is hullámosodik. Viszont nagyon klassz szalmakalapom van, ami abban is segít, hogy kevésbé pigmentálódjon az arcom, bőven elég, amit eddig már megszereztem. És egy színes kendőt is hoztam, a Pinteresten háromszor is megnéztem a videót, hogy hogy kell a legújabb divat szerint felkötni. Na jó, az epilálást tényleg megcsinálhattam volna otthon, de valahogy elmaradt. Viszont elhoztam a masinát, áram itt is van, megoldom. Szóval akkor mi a gond?

Az, hogy túlparázzuk az egészet. Van pár nap, amikor végre semmivel nem kellene foglalkozni, és nem tudunk neki felhőtlenül örülni. Nem vagyunk egyformák és senki sem tökéletes, hogy két frappáns közhellyel is éljek. Be kell látnom, hogy nem a két kiló pluszom és a fejem tetejére tekert hajam a gátja annak, hogy jól érezzem magam. Hanem én magam, ha hagyom. De nem, nem hagyom! Főleg, hogy a férjem és a fiam szerint én vagyok a legjobb nő a strandon. Számít bármi más, de tényleg?

Nyitókép: Cavan Images/GettyImages 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: