Bizarr és rendkívül veszélyes trend terjed a társ- és szexpartner kereső appokon

Úgy tűnik, a klasszikus egyéjszakás kalandok kimentek a divatból: a legújabb internetes trend, a Door Ajar arra sarkall, hogy nyisd ki az otthonod ajtaját, kösd be a szemed és várd, hogy egy vadidegen a hálószobádba lépjen.

„Ne állj szóba idegenekkel és még véletlenül se szállj be egy idegen autójába” – gyerekként ilyen, és ehhez hasonló tanácsokkal láttak el minket szüleink, de ezek az intelmek idővel megkopnak. Teljesen természetes, hogy felnőttként elcsevegünk egymással a sorban várakozva, egy szórakozóhelyen vagy valamilyen online platformon. De utólag néha belegondol az ember – legalábbis én biztosan –, hogy akár kevésbé szerencsésen is végződhetett volna egy-egy olyan este, amikor hezitálás nélkül hazamentem egy vadidegennel. De amikor megismertem a legújabb egyéjszakás kaland-trendet, rájöttem, nem tartozom a legbátrabbak közé. Ugyanis semmilyen körülmények között nem tudnám elképzelni, hogy kipróbáljam a Door Ajart. Vagyis azt, amikor névtelenül, egy ismeretlen személlyel megbeszélem, hogy tárva-nyitva hagyom az otthonom ajtaját, hogy aztán ő a hálószobámban bekötött szemmel és hiányos öltözetben találjon rám.

A veszélyérzet felizgat?

„Felizgat az anonimitás? Az ajtóm nyitva. Az ágyra dőlve, bekötött szemmel megtalálsz” – valószínűleg az ilyen felütéssel kezdődő csevegések itthon (még) nem terjedtek el, de külföldön egyre népszerűbbé válik a Door Ajar (amely csak annyit jelent, „az ajtó nyitva”). Jelenleg a Grindr (melegeknek szóló társkereső alkalmazás) felhasználói között a legismertebb, de más platformokon is egyre többen kíváncsiak arra, milyen izgalmakkal jár ez a felállás. Először az ajtó hangját meghallva önt el az izgalom. Majd – mivel be van kötve a szemed – a többi érzékszerved is felerősödik, így a hangok és a szagok azok, amik beindítanak” – mondta egy 32 éves férfi a Vice magazinnak, aki már többször is kipróbálta a Door Ajart. Ez az izgalom nem csak addig tart, amíg a másik fél megérkezik a szobába, hiszen a „szabályok” szerint a házigazda az aktus során sem veszi le a szemfedőt. Így a másik fél teljesen megőrzi anonimitását.

Ebből arra is következtethetünk, miért épp a Grindr-felhasználók között nagyin népszerű: sokan – különböző okok miatt – a nyilvánosság előtt nem coming outolnak, de így kiélhetik legvadabb fantáziáikat. De a heteroszexuális beállítottság sem akadály, hiszen az extrém kalandokra vágyóknak vagy a házasságban élőknek sem kell félniük attól, hogy személyazonosságuk kitudódik. A kérdés csupán annyi, mi történik, ha valaki olyanhoz ér el az „Ajtóm nyitva. A hálóban várlak” üzenet, aki nem szexuális vágyait elégítené ki, hanem más tervekkel lép be az ajtón.

Forrás: Vice
Nyitókép: Bob Thomas/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: